Sikkerhed testes efter dødsbrand

Efter den brand, som mandag kostede en beboer livet, vil Brabrand Boligforening nu tjekke, om brandsikkerheden er i orden.

Mandag formiddag opstod der brand i en lejlighed på anden sal på Bentesvej i Gellerupparken, og det kostede en 54-årig mand livet.

Manden boede i en tredje sals lejlighed over den, der brændte, og søgte tilsyneladende ud på altanen for at komme væk fra branden. Politiet er ikke sikker på, om han prøvede at komme over på naboaltanen og faldt, eller om han sprang ud fra sin altan. Men han blev dræbt af sine kvæstelser, da han ramte jorden.

Hændelsen får nu Brabrand Boligforening til at tjekke sikkerheden i boligblokkene.

- En så alvorlig hændelse giver naturligvis anledning til at se på, om vi i fremtiden kan gøre mere for sikkerheden i tilfælde af brand. Det vil vi overveje i bred forstand. Foreløbig afventer vi konklusionerne fra brandvæsen og politi. Ud fra deres rapporter vil vi vurdere, om vi skal indkalde andre eksperter til at komme med anbefalinger om ekstra foranstaltninger, siger boligforeningens direktør Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.

Ifølge avisen overholder Brabrand Boligforening forskrifterne for brandsikring i Gellerupparken. Men siden komplekset blev opført er ekstra bestemmelser kommet til ved nybyggeri.