Sikkerhed går fremad

Aarhus Kommunes trafiksikkerhed er blevet bedre siden sidste år

Trafiksikkerheden for børn unge i Aarhus Kommune er på vej fremad.

Aarhus Kommune har netop modtaget tre ud af tre cykelhjelme i den nationale "Kommunernes Skoletrafiktest 2015", som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører hver år.

Testen angiver, hvor gode kommuner og skoler er til at prioritere arbejdet med at gøre børn og unge mere sikre i trafikken.

Aarhus Kommune har arbejdet med at gøre skolevejene mere sikre, og det har givet pote. Kommunen er nemlig den kommune i landet med den største fremgang siden forrige undersøgelse sidste år.

Det glæder rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S):

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at der er fremgang i vores arbejde med at gøre børn og unge mere trafiksikre - men vi er endnu ikke i mål. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter det gode samarbejde med skoler, politi og forældre omkring de yngste aarhusianeres trafiksikkerhed, siger han i en pressemeddelelse.

Men arbejdet med at øge trafiksikkerheden fortsætter. Aarhus Kommune har netop implementeret et pilotprojekt med gåbusser på fire skoler, hvor elever fra de ældste årgange fører en gruppe af yngre elever sikkert frem til skole via en fastlagt rute med indlagte stoppesteder.