Sigtet for vold: Lyste betjente i øjnene med laserpen

Politiet advarer mod laserpenne, efter at 34-årig mand er blevet sigtet for vold

Foto: Bjørn Kähler / Kim Haugaard - Scanpix

Foto: Google Maps

1 af 2

Måske var det i kådhed, at en 34-årig mand i nat rettede lysstrålen fra en laserpen direkte mod øjnene af to betjente i en patruljevogn i Aarhus Midtby.

Ikke desto mindre får episoden formentlig et alvorligt efterspil for den 34-årige.

Læs også Chikane mod ambulancehelikopter: Blændet med laser

Ifølge Østjyllands Politi blev de to betjente i politibilen natten til lørdag blændet af en laserpen, da patruljen kort før kl. 01 befandt sig på Lille Torv nær Magasin. Den 34-årige blev straks anholdt og er nu sigtet for vold mod tjenestemænd.

Strålen fra laserpennen ramte begge betjente i øjnene flere gange. Betjentene blev senere på natten undersøgt på skadestuen.

- Det er altså ret alvorligt at lyse andre i øjnene med en laserpen. Det er vold. Og når det går ud over politibetjente, bliver det takseret som vold med tjenestemænd i funktion, siger politikommissær Martin G. Christensen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk. 

02:52

For to år siden blev piloten i en lægehelikopter blændet med laser nær sygehuset i Skejby. Se mere i dette tv-indslag.

Luk video

Tidligere har der været flere lignende episoder, hvor danskere er blevet lyst i øjnene med laserpenne. Øjenlæger har advaret om, at den kraftige lysstråle kan give varige øjenskader. Derudover kan det være direkte livsfarligt, hvis strålen for eksempel rettes mod en pilot eller en bilist.

- Det er ikke ufarligt at lyse folk i øjnene, så det skal man lade med det, lyder den kortfattede konklusion fra politikommissær Martin G. Christensen.

En laserpen kan gøre voldsom skade, hvis lysstrålen rettes mod øjnene. Foto: Bjørn Kähler - Scanpix