Sigtet IT-medarbejder fritaget for tjeneste

En it-medarbejder fra Randers Kommune, er sigtet i en børnesexsag i USA. Nu er han fritaget for tjeneste, mens sagen kører.

Den 60-årige mand blev anholdt fredag i Stony Brook i delstaten New York. Han er sigtet for at lokke en 11-årig amerikansk pige til at sende billeder af sig selv. Manden er ansat i Randers Kommune som it-medarbejder, og han er nu fritaget for tjeneste.

- Vi fritager medarbejderen for tjeneste, mens undersøgelserne i USA foregår. Samtidig vil vi undersøge, om der er sket brud på kommunens egne it-sikkerhedsregler, siger Klaus Christiansen, vicekommunaldirektør i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge The Kansas City Star begyndte sagen på Facebook, hvor danskeren mødte den 11-årige pige på en chat i juli.

Myndighederne oplyser, at den danske computerekspert har lokket pigen til at onanere foran et web-kamera. Senere nægtede pigen at bruge kameraet igen, og det fik danskeren til at true pigen med at sende billederne til hendes Facebook-venner og sprede dem på internettet.

Undersøgelsen af sagen begyndte i midten af august, og der fik myndighedern sporet beskederne til en internetudbyder i Danmark. Men de fandt senere ud af, at beskederne var sendt fra en amerikansk internet-adresse.

I Randers Kommune afventer man indtil videre de fortsatte undersøgelser.

- Når vi har overblik over sagen, tager vi stilling til de personalemæssige konsekvenser. Det er en meget alvorlig anklage. Samtidig må jeg også understrege, at i Randers Kommune er ingen skyldig, før vedkommende enten tilstår eller er dømt," siger Klaus Christiansen.

Myndigheder oplyser, at danskeren rejste ind i USA d. 23. august.