Sigtet for 47 lovbrud

24-årig psykisk syg mand fra Silkeborg i retten for lang stribe af indbrud, svindel og trusler.

En 24-årig mand fra Silkeborg stod i går ved retten i Viborg tiltalt for at have stjålet for knap en kvart million kroner samt for at have svindlet på internettet for et tilsvarende beløb. Det skriver Midtjyllands Avis.

I alt er den 24-årige tiltalt for at have begået 47 kriminelle forhold i løbet af de seneste godt to år. Foruden internetsvindel og indbrud vedrørte forholdene blandt andet også trusler mod pædagoger og aggressiv opførsel over for politiet.

<B>Adskillige indbrud</B>

En lang række af forholdene er blevet begået i Silkeborg. Heriblandt flere indbrud i Silkeborg Indre Missions lokaler på Amaliegade, i Medborgerhuset og i Byens Osteri i Søndergade. Det største udbytte fik den 24-årige fra et indbrud på Chr. 8. Vej, hvor han stjal indbo til en værdi af godt 73.000 kroner.

Den 24-åriges stribe af forbrydelser blev foreløbigt stoppet, da han blevet taget på fersk gerning i et forsøg på at bryde ind i Trosborgs Pølsevogn på Drewsensvej den 9. marts i år. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

<B>Svindel via computere på biblioteker</B>

Den 24-årige har også flere gange hacket sig ind på computere, som stod på offentligt tilgængelige steder. For eksempel på biblioteker, fortæller Midtjyllands Avis.

På computerne installerede han spionprogrammer, hvorved han fik adgang til computerbrugernes fortrolige oplysninger. Blandt andet lykkedes det ham via spionprogrammerne at aflure flere personers kreditkortnumre, hvorefter han misbrugte kortene ved at købe varer over internettet.

I de fleste tilfælde mislykkedes købene, men han er ved retten tiltalt for at have forsøgt at svindle for i omegnen af en kvart million kroner.

<B>Psykisk syg</B>

En mentalundersøgelse anbefaler en såkaldt behandlingsdom af den 24-årige, som betegnes som psykisk syg. Dét til trods for, at han flere gange tidligere er blevet idømt fængselsstraf.

Sagen mod den 24-årige blev ikke afsluttet i går på grund af de mange kriminelle forhold, som skulle gennemgås. Der forventes dom i sagen på fredag.