Sigtet for 15-årig piges død

Teenager var stukket af fra institution

En 48-årig mand fra Fyn er mandag blevet sigtet for have forvoldt den blot 15-årige Jasmin Leschøtt Christensens død i sidste uge.

Den 15-årige blev fundet død i en bolig i Flemløse på Fyn, efter at hun var stukket af fra en institution i Horsens.

Det har tidligere været fremme, at pigen døde af en overdosis narkotika i et hus i Flemløse, men obduktionsrapporten har nu vist, at hun døde af kulilteforgiftning. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Efterforskningen har vist, at ejendommen er uden strøm, hvorfor indehaveren havde opsat en benzindreven generator, som stod indenfor, til produktion af el, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Veninde og mand overlever

Den afdøde Jasmin Leschøtt Christensen blev sammen med en 14-årig veninde og den 48-årige mand fundet livløs i mandens hus i den sydvestfynske by Flemløse torsdag eftermiddag.

Både veninden og manden overlever, og sidstnævnte vil nu blive sigtet for at forvolde fare for andres liv, fortæller Henrik Justesen, der er chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Fyns Politi.

- Han bliver sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 for besiddelse af amfetamin, som blev fundet på bopælen. Derudover vil han blive sigtet efter straffelovens paragraf 252 for at have bragt andres liv i fare, siger politichefen.

Straffelovens paragraf 252 kan give op til otte års fængsel.

Erkender besiddelse af narko

Den 48-årige skal i grundlovsforhør tirsdag morgen i Retten i Odense, og her skal en dommer tage stilling til, om manden skal varetægtsfængsles.

- Manden erkender at have været i besiddelse af narkotika, jeg kan ikke gå dybere ind i, om han også vil erkende, at have givet pigerne narkotika. Det skyldes, at det endnu ikke er afklaret, om der bliver holdt grundlovsforhør for lukkede døre i morgen, forklarer Henrik Justesen.