Sig undskyld til os, Akkari

Gellerup-unge vil også have retfærdighed

01:08

1 af 2

Den omdiskuterede tidligere Aarhus-imam Ahmed Akkari har, siden han sidste år vendte tilbage fra eksil i Grønland, været på en undskyldnings-tour de force for sin rolle under Muhammed-krisen, og senest har han undskyldt over for den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Men nu melder de unge fra Gellerup sig ind i debatten om konsekvenserne af Muhammed-krisen og Ahmed Akkaris deltagelse. De mener, at han skylder dem en særlig undskyldning.

I dag udkom den længe ventede bog om netop Ahmed Akkari. I bogen retter han en alvorlig kritik mod det islamiske samfund i blandt andet Aarhus. Bogen skabte allerede før sin udgivelse stor debat i medierne.

I Gellerup lægger de vægt på, at andengenerationsindvandrerne i Danmark var nogen af dem, der var allermest berørt af Ahmed Akkaris gøren og laden i kriseårene. Og derfor vil de nu have retfærdighed.

- Det har haft betydning for vores liv og hverdag i den periode. Jeg skulle tage afstand fra en masse ting hele tiden, og det var jeg meget træt af - så det må han gerne sige undskyld for, siger Mahmoud Halloum, der er bosat i Gellerup-området, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvordan Ahmed Akkari svarer på det, kan du se i videoen øverst på siden.