SIF's OL-helt vendt hjem med skade: Pisseærgerligt

Danmarks eneste målscorer ved OL har pådraget sig en skade, der kan holde ham ude i de næste fire Superliga-kampe

06:13

Silkeborg IF's talentfulde kantspiller, Robert Skov,  må vente med at bygge videre på OL-formen. En fiberskade i lysken holder ham ude i op til en måned.

Skov på drog sig skaden i overtiden af Danmarks sidste kamp mod Nigeria, og den holder ham ude af Silkeborgs kommende to kampe mod Viborg og Randers - i værste fald må han sidde ude i en måned.

Læs også SIF'er scorede eneste mål i smal OL-sejr over Sydafrika

- Jeg havde selvfølgelig håbet at kunne tage en masse af den energi og glæde, jeg havde med fra den oplevelse, med tilbage og udvikle mig endnu mere her i Silkeborg. Så skaden kommer lidt på et dårligt tidspunkt, siger en ærgelig Robert Skov, der dog ikke på nogen måde fortryder turen til Brasilien.

- Det overskygger ikke den oplevelse, jeg havde, og hvad OL var for mig. Selvfølgelig er det pisseærgerligt og sindssygt irriterende at blive skadet, men det er der ikke noget at gøre ved. Det var en kæmpe oplevelse, og noget jeg aldrig vil glemme.

Læs også Silkeborg IF henter midtbanespiller fra Ghana

Skov fik slået sit navn fast ved det igangværende OL, da han scorede det eneste danske mål i fodboldturneringen. Det kom i gruppekampen mod Sydafrika, 8 minutter efter han blev skiftet ind. 

Silkeborg-træner Peter Sørensen glæder sig over Robert Skovs succes i Rio, men at han må undvære sin guldfugl i op mod en måned, er et stort slag for klubben. 

02:10

SIF-træner Peter Sørensen ærgrer sig over Robert Skovs skade

Luk video

- Det er jo det værste, der kan ske. Vi låner en spiller ud, og han kommer skadet tilbage. Men det er jo den indbyggede risiko, der er, siger cheftræneren.

Danmark var til OL i gruppe med Irak, Sydafrika og ikke mindst værterne fra Brasilien. Og især mødet med sambanationen var noget, der gjorde indtryk på Silkeborg-spilleren.

- Det var en fuldstændig stemning. Jeg løber nede og varmer op i deres ende, da de scorer til 1-0. Og jeg har aldrig hørt noget, der var så højt i hele mit liv. Jeg kunne slet ikke høre mig selv tænke, siger Skov om værternes første mål i kampen, som de ender med at vinde 4-0. 

Robert Skov i aktion mod Brasiliens Douglas Santos. Foto: Fernando Donasci - Scanpix

Robert Skov blev skiftet ind lige efter pausen, og her var der i særdeleshed én spiller, der fangede danskerens opmærksomhed.

- Når man står over for Neymar, så kigger man lige på ham en ekstra gang. Lige for at tjekke: det er sgu egentlig Neymar. Det kan godt lyde åndssvag, men det var bare sindssygt stort, siger Robert Skov.

Danmark røg ud af OL's fodboldturnering efter et 2-0 nederlag til Nigeria i kvartfinalen. 

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Robert Skov, hvor han fortæller meget mere om sine oplevelser i Rio .

Husk at du nu også kan tage Fodbold med Horup med dig i bilen, på cyklen eller på løbeturen. Hent det seneste afsnit som podcast her.