SIF vil udnytte nyt system

Silkeborg vil gribe chancen og sikre sig varig Superliga-bold

Tre hold rykker fra 1. division og op i Superligaen som følge af den nye turneringsstruktur, som klubberne er blevet enige om. Superligaen skal udvides til 14 hold, og derfor er der i år en ekstra oprykningsplads at spille om.

Silkeborg rykkede som bekendt også ud af Superligaen i den foregående sæson, og her er der lettelse over, at en ny struktur er faldet på plads. Det siger klubbens direktør, Kent Madsen.

Se: SIF møder anden nedrykker

- Superligaen bliver mere spændende fremover og interessen vil vokse, hvilket vil styrke de danske fodboldforretninger, siger han.

Kent Madsen håber på, at udvidelsen af Superligaen kan hjælpe Silkeborg IF til at blive en fast del af Superligaen.

- Vi er sammen med AGF den klub, som er rykket mest op og ned i de seneste 10 år. Det har været belastende. Nu udvides ligaen til 14 hold, hvor der kun er en direkte nedrykker, og så stiger overlevelseschancerne jo. Det glæder vi os over, siger direktøren

Silkeborg-bossen understreger dog, at det bliver svært at rykke op, selvom der er en ekstra oprykningsplads. Han forudser at flere af konkurrenterne vil opruste, så de kan spille med om oprykningen til Superligaen.

- Vi har ambitioner om at rykke op, men det bliver en hård sæson med god konkurrence. Nogle klubber vil overveje at styrke sig, så man kan få fingrene i en af de tre oprykningsbilletter, så man kan komme med i den nye Superliga, siger Madsen.