SIF: Vi skal i højere grad selv skabe kampene

Silkeborg IF har i denne sæson måtte vænne sig til en tilværelse i 1. division

01:48

1 af 2

Når spillerne fra Silkeborg IF først er på banen, mener de ikke, der er den store forskel på at spille Superligaen eller 1. division, men det er alligevel ikke helt det samme.

- Man burde jo sige, at der ikke er forskel. Men selvfølgelig er det ikke det samme. Men når det så er sagt, så nægter jeg at tro på, at der er så stor forskel, at det kommer til udtryk i ens fodboldspil, siger forsvarsspiller Dennis Flinta.

Silkeborg IF er i denne sæson tilbage i 1. division efter et traumatisk gensyn med Superligaen i sidste sæson, hvor holdet ikke kunne vinde på hjemmebanen Mascot Park, og efter 33 kampe stod der kun 14 point på kontoen.

På banen er bolden i fokus

Med nedrykningen er der ikke længere nær så meget opmærksomhed omkring holdet.

- Der er ikke så meget mediebevågenhed, der er ikke så mange tilskuere. Vi i Silkeborg er måske ikke kendte for 8.000 tilskuere, men når vi spiller på udebane, så kan man godt liste sig derop og måske endnu flere. Det må vi så undvære (i 1. division, red.) til at skabe en god stemning, siger Dennis Flinta.

- Det er helt rigtigt, at omgivelserne er anderledes, og det, der er vigtigt for os, er den der omstilling til, at vi selv i langt højere grad skal ud og skabe kampen og skabe stemningen, fordi der ikke på nogen måde er givet noget udefra, siger forsvarsspiller Thorbjørn Holst.

Midtbanespiller Martin Thomsen mener dog ikke, at der er nogen forskel.

- Helt ærligt, nej. For mig er der ikke nogen forskel. Man har så meget fokus på det, der sker på banen. Jeg oplever det mere før kampene, efter kampene, og når der måske lige er et spilstop, hvor man lægger mærke til omgivelserne. Men når kampen står på, så er det bolden, man fokuserer på, siger han.

Silkeborg IF ligger i øjeblikket på en sjetteplads i 1. division med 12 point lige efter AC Horsens, der har samme antal point men med en bedre målscore.

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med de tre spillere, og i aftenens afsnit af Fodbold med Horup kan de se mere om Silkeborg IF's nedrykning til 1. division på TV 2 | ØSTJYLLAND fra klokken 19.50.