SIF vandt i premieren

Sejr på 3-2 over Esbjerg i sæsonens første kamp

Der var masser af mål og god underholdning, da Silkeborg IF søndag besejrede oprykkerne fra Esbjerg med 3-2. Fire af målene faldt i anden halvleg.

Marvin Pourié og Kasper Risgård leverede scoringerne for de østjyske gæster, mens Jakob Ankersen og Jesper Lange kom på måltavlen for hjemmeholdet, som slet ikke lignede et mandskab med begyndervanskeligheder i den bedste række.

Holdet kom flyvende fra start med poleret pasningsspil og højt pres, som tvang silkeborgenserne langt tilbage på banen.

De blåstribede kom ofte over kanterne, hvor specielt Jakob Ankersen viste sig fra sin positive side. Men enten manglede indlæggene den sidste præcision, eller også var det skarpheden inde i boksen, der fejlede.

I stedet blev det Silkeborg, der med holdets første skud på mål bragte sig foran halvvejs i første halvleg, da Marvin Pourié trak forbi hjemmeholdets målmand og sikkert sparkede bolden ind.

Farlige på kontraangreb
Føringen holdt til pausen, men heller ikke meget længere. Få minutter inde i anden halvleg var velspillende Jakob Ankersen nemlig på pletten med en udligning.

Oprykkerne fortsatte de fine kombinationer, mens Silkeborg blev mere og mere farlige på kontraangreb.

Først havde udeholdets Kasper Risgård et skud på overlæggeren og kort efter fik han uden for feltet sparket bolden ind til 2-1.

Kampen bølgede frem og tilbage, og seks minutter senere kunne Jesper Lange sætte hovedet på et indlæg fra højresiden. 2-2.

Kom højest på hjørnepark
Kort efter viste Esbjerg-holdet til Silkeborgs held, at dødbolde ikke er dets kop te.

Dennis Flinta kom højest på et hjørnespark, og på stregen kunne Marvin Pourié skubbe bolden det sidste stykke over stregen og for tredje gang i kampen bringe Silkeborg på vinderkurs.

Trods en massiv offensiv satsning af oprykkerne endte Silkeborg med at kunne rejse hjem fra det vestjyske med tre point.

Silkeborg havde inden kampen ikke vundet i Esbjerg siden april 2007.

Esbjerg-Silkeborg 2-3 (0-1)

0-1 Marvin Pourie (25. minut)
1-1 Jakob Ankersen (48. minut)
1-2 Kasper Risgård (65. minut)
2-2 Jesper Lange (71. minut)
2-3 Marvin Pourie (76. minut)

Tilskuere: 6.226