SIF-træner roser sin guldfugl: Robert er uforudsigelig

Silkeborg-træner Peter Sørensen mener blandt andet, at Robert Skov er med til at gøre sine medspillere bedre

03:17

Robert Skov har været en af de helt store oplevelser på Silkeborg-holdet i denne sæson, og træner Peter Sørensen er da også fyldt med roser til sin kreative kantspiller, der også var med OL-holdet i Rio i sommer.

- Robert har stor betydning for vores spil, det er der ingen grund til at lægge skjul på, siger Peter Sørensen om den 20-årige midtbanespiller, der fik debut for de rødblusede silkeborgensere i midten af maj måned i 2013.

Læs også Silkeborg IF forlænger med viceanfører

- Han (Robert Skov, red.) har nogle uforudsigelige elementer i sit spil, som kan være svært at håndtere for alle hold, og Robert har i øvrigt lagt det til sit spil, at i takt med at der bliver ofret mere opmærksomhed på ham, så er han bekendt med, at så skal der måske være plads til nogle andre spillere nogle andre steder på banen. Og det, synes jeg, især vi så i Viborg, hvor Davit (Skhirtladze, red.) blev iscenesat af Robert, og det er det, det giver at have en spiller, der har noget som er så godt, at modstanderne bliver optaget af det - nemlig at nogle andre spillere også kan blive gode af det, siger Silkeborg-træneren med henvisning til at Davit Skhirtladzes tre mål i sejren over Viborg.

Peter Sørensen mener også, at Robert Skov mentalt er stærk.

- Han er et stort talent, men han har også viljen til at få det dyrket og foldet ud og til at få sit potentiale realiseret. Han er i øvrigt også en relativt intelligent spiller, der er modtagelig for input og forstår, hvis man drister sig til at komme med en korrektion eller et indspil. Det er han lydhør for, forstår og forsøger at efterleve, siger Peter Sørensen.

Læs også Selvtillidsfyldt Skhirtladze i storform

Det er dog ikke sikkert, at Robert Skov er at finde i Peter Sørensens trup efter sommerferien. Midtbanespilleren har nemlig kontraktudløb med silkeborgenserne til sommer, og dermed kan han frit forhandle med interesserede klubber allerede fra nytår.

Parterne har snakket sammen om en forlængelse af opholdet i Silkeborg, men en aftale er ikke underskrevet, og ifølge Robert Skovs agent handler det om fodbold nu, og så må kontraktsnakken vende tilbage senere.

- Som jeg har forstået Robert, vil han gerne blive hos os, og vi vil gerne have, at han bliver, men enderne skal kunne nå hinanden, og det er det, vi ikke er lykkedes med indtil videre, og der har været forhandlinger over en længere periode, siger Peter Sørensen.

Læs også Kasper Dolberg udtaget til landsholdet

Peter Sørensen, Robert Skov og resten af Silkeborg-mandskabet skal i aktion i Superligaen på fredag, hvor AGF venter i Aarhus til et østjysk lokalopgør. Senest de to hold mødtes vandt de rødblusede med 1-0 på Mascot Park. Nu gælder det så returopgøret i Aarhus fredag klokken 20.15.

Robert Skov får tirsdag sin debut i TV 2 | ØSTJYLLANDS debatprogram om fodbold, Fodbold med Horup. Her kommer han i studiet sammen med Nicolai Poulsen fra Randers FC. Det kan du se på vores tv-kanal klokken 19.50 eller her på hjemmesiden via dette link i løbet af tirsdag aften.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Peter Sørensen.

02:48

Ibrahim Moro er på rekordtid blevet en stor profil for Silkeborg IF. Bag successen ligger et tæt venskab, en problemfyldt, afrikansk kultur - og Gud

Luk video