SIF sænket på otte minutter

Silkeborg-føring blev på få minutter forvandlet til nederlag mod FC Nordsjælland

En indskiftning af Morten Nordstrand og otte gyldne minutter var alt, hvad FC Nordsjælland skulle bruge for at vinde 3-2 hjemme over Silkeborg i Superligaen.

Angriberen, der er lejet i FC København, kom ind efter en times spil på Farum Park og var med til at vende kampen, da FCN lignede et hold på vej mod 1. division. Nu har holdet i stedet to point ned til nedrykningsstregen.

FC Nordsjælland indledte kampen vel vidende, at holdet skulle vinde for at komme over den berygtede streg.

FCN virkede dog ikke synderligt interesseret i at score i kampens indledning, hvor niveauet ikke var højt. Det var det generelt ikke i kampen, som blev skæmmet af mange fejlafleveringer.

Hamrede på overliggeren
Silkeborgs Christian Holst formåede dog at få de 4.103 tilskuere til at droppe hyggesnakken på tribunerne, da han efter et kvarter hamrede bolden på overliggeren.

FCN's første rigtigt gode aktion kom fem minutter før pausen, da fint opspil førte til en chance til anfører Nicolai Stokholm.  Symptomatisk for værternes første halvleg hamrede han bolden over mål.

Minuttet senere var Martin Ørnskov meget mere træfsikker, da han fik tid og plads til at sende bolden ind bag Jesper Hansen i FC Nordsjællands mål. 1-0 til Silkeborg, og decideret ufortjent var det ikke.

FC Nordsjælland indledte anden halvleg mere optimistisk, og Rawez Lawan burde have scoret, da han blev spillet fri.

Efter en times spil sendte FCN Morten Nordstrand på banen i stedet for den svagt spillende Andreas Laudrup.

Det var en god idé, for få minutter senere førte værterne 2-1.  Nordstrand var først med i opspillet, da Rawez Lawan rundede Lasse Heinze i Silkeborgs mål og scorede til 1-1.

Og kort tid efter blev Morten Nordstrand bragt til fald i Silkeborgs straffesparkfelt, så Nicolai Stokholm udlignede på det efterfølgende straffespark.

Læs: Rystet over kollaps

Silkeborg var rystet, og holdets forsvar holdt ophørsudsalg, da Rawez Lawan efter 70 minutter scorede til 3-1. Indskiftede Jeppe Illum reducerede til sidst for Silkeborg.

FC Nordsjælland-Silkeborg 3-2 (0-1)

0-1 Martin Ørnskov (41. minut)
1-1 Rawez Lawan (62. minut)
2-1 Nicolai Stokholm (65. minut/str.)
3-1 Rawez Lawan (70. minut)
3-2 Jeppe Illum (88. minut)

Tilskuere: 4.103