SIF sælger talent til Ajax

Sender 17-årige Kasper Dolberg til Holland

Silkeborg IF har solgt 17-årige Kasper Dolberg til Ajax Amsterdam, hvor offensivspilleren har skrevet under på en treårig aftale.

Kasper Dolberg spiller sæsonen færdig i Silkeborg og skifter først til den hollandske storklub til sommer.

- Kasper er et ekstraordinært talent i Silkeborg IF og i dansk fodbold. Herfra skal lyde et stort tillykke med kontrakten, og jeg kan med stor ro i sindet lade Kasper fortsætte sin gode udvikling i en klub, som har en enorm tradition for at udvikle spillere, og især danske spillere, til den absolutte verdenselite, siger Jesper Stüker, der er sportschef i Silkeborg IF, i en pressemeddelelse.

Ajax Amsterdam råder i forvejen blandt andet over danskerne Lucas Andersen, Lasse Schöne, Viktor Fischer og Nicolai Boilesen.

- Jeg skal ærligt indrømme, at jeg gerne havde set Kasper få sit gennembrud på Silkeborg IFs førstehold før et skifte, og jeg mener også, at vi fint ville kunne understøtte hans udvikling et godt stykke tid endnu. Men når det ikke skulle være, så er dette den absolut bedste løsning for såvel Kasper som Silkeborg IF, siger Jesper Stüker.

Se: SIF skal kigge fremad

Kasper Dolberg var i starten af september på besøg i Ajax Amsterdam efter at have gjort sig positivt bemærket på Silkeborg IFs ungdomshold og de danske ungdomslandshold.

- Vi kan med stolthed sige, at vi har udviklet en spiller med potentiale til den absolutte top, og det må være en motivation for de næste unge spillere i Silkeborg IF. Dertil har vi sidst på året indgået en økonomisk aftale med Ajax Amsterdam, som vi godt kan være tilfredse med, og som kan vise sig at blive endnu bedre, hvis Kasper får succes i klubben. Vi ser frem til at forberede Kasper bedst muligt til starten i Ajax, og hvem ved, om han når at vise sig frem på Mascot Park, inden det bliver realiseret, siger Jesper Stüker.

Handlen har fået Silkeborg IF til at opjustere forventningerne til årets økonomiske resultat fra et underskud på fire til seks millioner kroner til nu at lyde på minus tre til fire millioner kroner.

Kasper Dolberg har spillet 15 ungdomslandskampe for Danmark, otte på U17-landsholdet og syv på U16-landsholdet.