SIF-profil indstiller karrieren

Silkeborg IF's stærke forsvarsspiller Thorbjørn Holst har fået ophævet sin kontrakt med omgående virkning

Cheftræner Peter Sørensen har haft Thorbjørn Holst på holdkortet for sidste gang, for den stærke midterforsvarer har efter eget ønske fået ophævet sin kontrakt med omgående virkning.

29-årige Thorbjørn Holst er både fysisk og mentalt flad, og derfor er han ude af stand til både at træne og spille kampe.

- Jeg har haft det svært gennem en længere periode. Jeg har følt mig stresset og udkørt. Det er gået ud over min generelle trivsel, og det har fyldt meget, både uden for banen og i forhold til at passe den enkelte træning og kamp. Jeg har ikke kunnet finde glæden overhovedet, heller ikke selv om vi har vundet. Jeg er klar over, at det er en dramatisk beslutning, og jeg er bevidst om, at jeg har truffet den på et uheldigt tidspunkt for SIF. Men jeg er nødt til at være ærlig overfor både SIF og mig selv, og da jeg føler mig ude af stand til at være den, jeg bør være for klubben, holdkammerater og mig selv, giver det ingen mening at fortsætte, siger Thorbjørn Holst til Silkeborg IF's hjemmeside.

SIF jagter tredje sejr på stribe

Thorbjørn Holst har i mange år været en midterforsvarer med stærke kompetencer, og selvom han har været meget skadet, så har han alligevel været et omdrejningspunkt i Søhøjlandet. Siden 2007 er det blevet til 191 kampe med SIF-logoet på brystet.

- Jeg har haft mange gode stunder og oplevelser i SIF og klubben har været en vigtig del af mit liv. I den senere tid har jeg imidlertid følt mig mere og mere presset, men gået med det selv. Tankerne gik allerede i sommer på, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at spille fodbold. Dengang valgte jeg at forlænge kontrakten med SIF med håbet og troen på at kunne genfinde glæden, fortsætter Thorbjørn Holst.

Laudrup lettet efter karrierestop

Silkeborg IF er en af bejlerne til de tre oprykningspladser i Bet25 Ligaen, og derfor er det også et yderst uheldigt tidspunkt, at klubben må vinke farvel til Holst.

- Når det ikke er muligt at træne og spille kampe for Thorbjørn, har vi kun kunnet gøre én ting, nemlig at imødekomme hans ønske. Det er jo ikke kun en skade af fysisk karakter. Vi har talt tingene meget grundigt igennem med Thorbjørn og også præsenteret ham for andre muligheder end et karrierestop nu og her. Thorbjørn har imidlertid ikke kunnet se anden udvej, og det respekterer vi naturligvis. Vi ved, at han ikke havde truffet beslutningen, hvis ikke det havde været allersidste udvej. Vi kan ikke takke Thorbjørn nok for indsatsen gennem alle årene, og vi håber det bedste for ham på den videre færd i livet, siger Silkeborg IF's sportschef Jesper Stüker.