SIF har hungret efter stabilitet på hjemmebanen

Silkeborg IF har vist stor stabilitet på Mascot Park i de seneste måneder. Det betyder meget for klubben, mener Simon Jakobsen

03:06

Sidst Silkeborg var i Superligaen blev det til 11 nederlag og ingen sejre på hjemmebanen. I denne sæson har klubben hentet fire sejre på eget græs og har ikke tabt en hjemmekamp siden 21. august. Torsdag aften blev det endda til en 2-1 sejr over ligaens treere fra FC Midtjylland.

Og den stabilitet, man efterhånden har fået etableret på Mascot Park, er også blevet noteret hos forsvarsfyrtårnet, Simon Jakobsen.

- Det er jo noget, vi selv har hungret helt utroligt efter. For vi har sgu efterhånden fået oparbejdet en virkelig, virkelig god fanskare derovre, der gør det sindssygt godt. Så det er fantastisk at kunne give tilbage, siger Simon Jakobsen og fortsætter. 

Læs også 45 gode minutter sikrer Silkeborg-sejr over FCM

- Jeg ved, hvor meget de gerne vil slå Midtjylland, det vil vi selvfølgelig også, men det er specielt dem, der står ovre i hjørnet, der gerne vil slå dem. Så at kunne give dem, denne her aften, det er virkelig dejligt. 

Den høje forsvarer havde selv en nøglerolle i slutningen af første halvleg, da han headede et farligt frispark fra Jakob Poulsen væk inde på stregen. Dermed var han selv med til at holde en imponerende form kørende for oprykkerne, der kun har tabt til FC København og Brøndby, siden Randers FC besejrede silkeborgenserne i slutningen af august.

- Det var en solid indsats, og det kan vi i hvert fald finde ud af at levere. Vi fundet opskriften på, hvordan vi kan gå fra banen og kunne se os selv i øjnene, uanset hvad der så står oppe på måltavlen, og det ryster nogle point af sig, som vi kan se, siger Simon Jakobsen.

Læs også Glad Helenius takker holdet efter to afgørende mål

Og opskriften på at holde formen kørende er da også at, ja,  følge opskriften. For trods den gode stime, skal Simon Jakobsen og kompagni holde snuden i sportet i stedet for at kigge for meget på tabellen.

- Selvfølgelig går vi efter en så høj placering som muligt. Også fordi vi ved, at det er de to sidste i hver gruppe (i nedrykningsspillet, red.), der skal ud og spille de der giftige kampe. Men vi får ikke så meget ud af at spekulere for meget over det, for der er ikke noget, der bliver anderledes i oplæggene til kampene.

Silkeborg kan fortsætte rækken af gode præstationer på hjemmebanen allerede på mandag. Her kommer SønderjyskE på besøg i en kamp, der spilles klokken 18:00 på Mascot Park.

02:11

Efter 2-1 sejren over FC Midtjylland fangede vi også Peter Sørensen, der selvsagt var stolt over sit holds indsats mod landets tredjebedste hold.

Luk video