Siemens lukker fabrik ved Silkeborg: 430 mister jobbet

Siemens har besluttet at lukke sin vingefabrik i Engesvang vest for Silkeborg

Genrefoto. Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Samtlige 430 medarbejdere på Siemens-fabrikken i Engesvang mister arbejdet. Foto: Google Maps

1 af 2

Siemens Wind Power har afleveret en tung besked til de 430 ansatte på vindmølleproducentens fabrik i Engesvang ved Silkeborg.

Den tyske koncern har besluttet sig for at lukke fabrikken, og derfor er alle ansatte blevet afskediget.

- Der er sket det, at vingerne på markedet er vokset hurtigere, end vi forudså, så der er ikke nok efterspørgsel på de vinger, som vi laver i Engesvang.

Læs også Mølleformand: Svejsning kan være fejlen

- Og vi kan ikke lave større vinger der, fordi fabrikken er presset inde og ikke kan udvides, siger Michael Hannibal, chef for offshore-vindmøller i Siemens, til Ritzau Finans.

Der er ikke nok efterspørgsel på de vinger, som vi laver i Engesvang.

Michael Hannibal, chef for offshore-vindmøller i Siemens

Dermed stopper mere end ti års produktionen af vinger i Engesvang, og i stedet satser Siemens på sine andre produktionsfaciliteter i Brande og Aalborg.

Og selv om man for nylig også har været igennem en fyringsrunde i Aalborg, så er vindmøllevirksomheden fortsat arbejdsgiver for tusinder af danskere.

 Selv efter lukningen af fabrikken i Engesvang vil Siemens beskæftige 8000 mennesker i Danmark, herunder 6500 i vindmølleforretningen.

Nu følger 21 dages forhandlinger
- Vi forventer at kunne fastholde vores medarbejdere i Danmark, selv om væksten sker ude i verden.

- Selv når vi åbner en vingefabrik i Egypten eller Marokko, så giver det eksempelvis arbejde til vores danske fabrik, hvor vi laver møllehuse, siger Michael Hannibal til Ritzau Finans.

Siemens indtog Danmark, da koncernen i 2004 købte det daværende Bonus Energy. Dengang havde man 650 ansatte.

Læs også Vestas slog alle rekorder i 2016

På fabrikken i Engesvang kunne man producere vinger med en længde på 49 eller 53 meter, mens man i Aalborg kan klare vinger på 75 meter.

Samtidig er der ingen malehal i Engesvang. Det er der i Aalborg, hvor der også er plads til at udvide med nye produktionshaller.

Efter at varslingen af fyringerne er foretaget onsdag følger 21 dages forhandlinger med fagforeninger og tillidsrepræsentanter.