Sidste års ’fund’: Prisen gav mig rigtig meget

BMX-køreren Simone Tetsche Christensen fra Aarhus vandt sidste år prisen som ’årets fund’

Foto: Kirill Kudryavtsev - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 4

Her til aften blev Ajax-fodboldspilleren Kasper Dolberg, der kommer fra Silkeborg, kåret som ’årets fund’ af Dansk Idrætsforbund.

Sidste år var vinderen også en østjyde – nemlig Simone Tetsche Christensen, der kører BMX og bor i Aarhus.

Hun fortæller, at hun har fået meget ud af prisen.

- For mig gav den rigtig meget. Det er en kæmpe anerkendelse, at man pludselig får så stor en pris, selv om min sport ikke er den største. Jeg synes, det var virkelig vildt at vinde den, og de 100.000 kroner, der følger med, hjalp jo mig ekstremt meget, siger Simone Tetsche Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.  

Læs også Græd af glæde efter sejr

Kasper Dolberg spiller fodbold, en sport der ikke har problemer med at blive dækket i medierne, men Simone Tetsches BMX-kørsel fylder mindre i danskernes bevidsthed, og derfor var prisen også ekstra speciel for hende.

Det helt store mål i 2016 var OL, hvor en topplacering glippede på grund af et uheldigt styrt, men ikke desto mindre var 2016 et år, hvor ’årets fund’ gav masser af prøver på sit talent.

- OL gik ikke som jeg havde håbet på, men det er bare ting, der sker i BMX, som er uheldigt. Generelt synes jeg, at jeg til OL kørte på et niveau, jeg ikke drømte om, at jeg havde. Det gav så meget, og jeg var i min bedste form nogensinde. Der havde den pris også givet et ekstra skub og lidt ekstra selvtillid, siger hun. 

Læs også Aarhusiansk BMX-kører i styrt: Venezuelaner ødelægger mit OL

Til daglig læser Simone Tetsche Christensen medicin på Aarhus Universitet, men når hun til januar afslutter fjerde semester drosler hun lidt ned på studieaktiviteterne.

- Jeg fortsætter på nedsat tid på femte semester. Jeg glæder mig til at have mindre studie, for til gengæld står den så på en helt masse løb i foråret. Jeg kørte ikke så mange løb i 2016, fordi det handlede om OL det hele, og det har jeg savnet, så jeg glæder mig til at køre flere løb i 2017, siger Simone Tetsche Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Simone Tetsche Christensen var med til at give prisen som ’årets fund’ til Kasper Dolberg denne aften.