Shu-bi-dua-legende er død: Vuffeli-Vov og Sexchikane tog Østjylland med storm

Michael Bundesen, der igennem årtier var forsanger i Shu-bi-dua, er sovet stille ind i sit hjem i Gentofte. Også i Østjylland har hans tekster haft stor betydning.

Forsangeren i bandet Shu-bi-dua, Michael Bundesen, er død af kræft, 71 år gammel.

Michael Bundesen sov ind søndag aften efter et kort sygdomsforløb med familien omkring sig i sit hus i Gentofte.

Det oplyser familien i en pressemeddelelse.

Også i Østjylland har Michael Bundesen haft stor musikalsk betydning. Blandt andet da musicalen ’Shu-bi-dua The Musical’ blev opført i Musikhuset i Aarhus i maj 2016. 

Her måtte Musikhuset lave ekstraforestillinger for at imødekomme den store efterspørgsel.

VIDEO: Se billeder fra musicalen 'Shu-bi-dua The Musical', der spillede for fyldte sale i Musikhuset i Aarhus, her.

Og ifølge Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef i Musikhuset i Aarhus, var der god grund til at forestillingen spillede for fyldte sale:

- Shu-bi-dua retter sig mod mange generationer, og det er nok fordi, at musikken er nem at gå til, og teksterne er noget, vi alle kan forholde os til med dens danskhed, og den dobbelthed, den har af både et glimt i øjet, men også en alvor, siger Jeppe Uggerhøj til TV2 ØSTJYLLAND.

I følge Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef i Musikhuset i Aarhus, var der god grund til at forestillingen spillede for fyldte sale. Shu-bi-duas musik er tidløs - og vi kommer til at synge med mange år endnu, siger han.
I følge Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef i Musikhuset i Aarhus, var der god grund til at forestillingen spillede for fyldte sale. Shu-bi-duas musik er tidløs - og vi kommer til at synge med mange år endnu, siger han. Foto: Musikhuset Aarhus

Han mener at bandets tekster, der er blevet til op gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne, er tidsløse og derfor også relevante den dag i dag:

- Mange af teksterne handler om, hvordan vi agerer – og det er jo ikke altid tidstypisk. Der er nogle generelle problematikker som er noget, vi alle kender til uanset generation.

- Børn bliver fortsat indpodet med Shu-bi-dua gennem for eksempel morgensang på skolerne, så jeg tror også, vi kommer til at synge med på sangene om 10-20 år. Det er et stykke dansk kultur, der dør med Michael Bundesen, siger Jeppe Uggerhøj.

Michael Bundesen voksede op på Sjælland og fuldførte første del af jurastudiet på Københavns Universitet.

Senere flyttede han kortvarigt til Aarhus og Aarhus Universitet i håb om, at studiet var sjovere der. Dog flyttede han tilbage til København efterfølgende, da han, ifølge Wikipedia, ikke fandt sine forventninger indløst i det aarhusianske. 

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus