SFO-priserne presses ned

Lange skoledage får kommuner til at sænke prisen

Til sommer bliver den traditionelle folkeskole omdannet til en heldagsskole som følge af folkeskolereformen. Det betyder længere skoledage, men samtidig også mindre tid til at lege med kammeraterne i fritidsordningen.

Det har fået flere østjyske kommuner til at sænke prisen på børnepasningen fra 1. august.

Indtil videre har fem kommuner i Østjylland besluttet sig for at sætte prisen ned for børnepasning i SFO'en, da de lange skoledage vil betyde kortere åbningstider. Det viser en gennemgang af kommunernes budgetter og takster, som Ritzau har foretaget.

Se: Fakta: Her falder SFO-priserne

De fem kommuner er Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

De resterende fem østjyske kommuner kan vente helt til 1. april med at melde eventuelle prisnedsættelser ud.

Skole og Forældres formand Mette With Hagensen er positiv over for prisnedsættelserne, men slår samtidig fast, at priserne skal stemme overens med den kortere åbningstid.

- SFO-priserne er i forvejen meget høje, da de ikke er underlagt samme regler for dagtilbud som eksempelvis børnehaver. Det er stadigvæk meget dyrt at bruge SFO, og derfor frygter vi stadig, at forældre vælger SFO'erne fra, siger hun.

Se: Skolereform koster stillinger

Ritzaus undersøgelse viser, at der er stor forskel på, hvor mange kroner forældrene skal punge ud med. Prisfaldet spænder fra 45 kroner til omkring 400 kroner.

Forældre i Silkeborg Kommune kan glæde sig over at skulle betale 1570 kroner om måneden - omkring 400 kroner mindre i forhold til tidligere.

- Vi har valgt at sætte prisen ned, så den svarer nogenlunde til den kortere åbningstid. Tiden i SFO'en er kortere, og prisen skal selvfølgelig afspejles deraf, siger Søren Kristensen (S), formand for Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune.