SF’er vil være borgmester i Randers

Charlotte Broman Mølbæk fra SF går målrettet efter borgmesterposten i Randers

Lidt overraskende melder SF i Randers sig nu på banen med en borgmesterkandidat. Ved seneste valg støttede partiet Socialdemokraterne, men nu går man solo og satser benhårdt på at skaffe borgmesterposten til Charlotte Broman Mølbæk.

- Vi kommer til at lave en målrettet valgkampagne for at få en borgmester fra SF. Det er en borgmester herfra, vi mener er bedst for Randers, siger Charlotte Broman Mølbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Ny kommune-boss: Jesper skal styre kassen i Randers

Det er især evnen til at samarbejde på tværs af partiskel, hun mener, at SF har i modsætning til flere af de øvrige partier i det nuværende byråd.

Vi kommer til at lave en målrettet valgkampagne for at få en borgmester fra SF.

Charlotte Broman Mølbæk, borgmesterkandidat (SF)

- I et byråd, der er kendt for konflikter og en dårlig tone, har vi vist en evne til et bredt samarbejde, og vi har arbejdet sammen med V, DF, S, RV og listerne i forbindelse med forskellige forslag, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Hun erkender dog samtidig, at det er lidt utraditionelt for et mindre parti som SF, der i byrådet i dag kun har hende som medlem, at gå efter borgmesterposten. Men ifølge Charlotte Broman Mølbæk er SF blevet stærkere og fået mere erfaring og viden om byrådsarbejdet.

Bliver på SFs præmisser

Derfor ser hun det faktisk også realistisk, at borgmesteren i Randers fremover kommer fra SF. En borgmestertaburet skal dog ikke sikres på bekostning af egne værdier.

- Hvis nu Venstre og DF vil støtte mig for at få det afgørende mandat, hvis vi står i den situation, så bliver det på vores præmisser. De kommer ind på min bane, og jeg vil ikke støtte op om eksempelvis skattelettelser til erhvervslivet, som de ønsker, slår borgmesterkandidaten fast.

Læs også Stor politisk uenighed om multiarena: Nu sendes den i høring

Om det når dertil er usikkert. Mere sandsynligt er det, at SF kommer til at danne alliance med de tre opstillede lister – Beboer-, Velfærds- og Enhedslisten.

- Dem skal vi selvfølgelig i dialog med nu, kan Charlotte Broman Mølbæk da også afsløre.

03:28

Se et længere interview med den nye borgmesterkandidat her. 

Luk video