SF vil have flere praktikpladser

Der mangler tusindvis af praktikpladser

Og indsatsen for at løse det problem har ikke været ambitiøst nok. Heller ikke i Region Midtjylland, mener SF, der forleden fik alle partier med på en ekstra indsats. Det fortæller DR Østjylland.

- De mål, vi har sat os, er ikke opfyldt for 2013, og vi hører, at der er i tusindvis af unge, der ikke kan komme i gang med en uddannelse, siger Bente Nielsen, SF-er og næstformand i Regionsrådet. 

Regionen har selv indgået 256 praktikaftaler, og der stilles krav om praktikanter og lærlinge ved de store sygehusbyggerier. Men det er ikke nok, siger Bente Nielsen.

- Det er et rigtig stort problem med de manglende praktikpladser. Hvis man ikke kommer i gang med en uddannelse som ung, er det rigtig svært at komme i gang senere. Desuden er det et stort problem for den offentlige sektor og det private erhvervsliv, hvis ikke vi har uddannede medarbejdere på den lange bane.

Der skal nu laves en handlingsplan i samarbejde med kommuner og faglige organisationer og arbejdsgivere. En plan med konkrete forslag.

- Jeg er optaget af, om vi kan finde ud af at dele praktikpladser f.eks mellem det offentlige og det private eller mellem flere private virksomheder og på den måde skaffe flere pladser, siger Bente Nielsen.