SF vil give eSporten bedre forhold i Aarhus

Aarhus Kommune skal i højere grad hjælpe foreninger, der organiserer unge udøvere af eSport. SF har sat sagen på dagsordenen i byrådet

Aarhus Kommune skal gøre mere for eSporten, mener SF. Billedet er fra en stor Counter-Strike-turnering, der blev holdt i Aarhus for halvanden uge siden.

ESporten - den elektroniske sport - buldrer derudaf og giver i mange tilfælde de traditionelle idrætsgrene baghjul, når de unge skal vælge. 

Nu skal Aarhus i højere grad kunne tiltrække store stævner inden for eSport, ligesom kommunen i større omfang skal hjælpe de foreninger, der vil organisere de unge eSport-udøvere.

Sådan lyder hovedlinjerne i det forslag, som Aarhus Byråd tager stilling til onsdag. Det er SF, der har sat det på dagsordenen. 

Læs også Esport kommer på den politiske dagsorden i Aarhus

Partiet hæfter sig ved, at det meste eSport foregår uorganiseret. Derfor ser SF et stort potentiale i, at foreninger og klubber i højere grad organiserer gamerne - og bliver attraktive for udøverne af eSport. 

SF foreslår konkret, at Aarhus Kommune i højere grad skal være opsøgende og støtte de foreninger og klubber, der gerne vil organisere unge gamere.

Behov for særlige tiltag

Kommuen skal i den forbindelse undersøge, om der er behov for særlige tiltag, initiativer eller en særlig strategi for området.   

SF foreslår derudover, at Ung i Aarhus, der blandt andet organiserer ungdomsklubber og ungdomsskoler i kommuen, bør komme med et bud på, hvordan kommunen bedre kan støtte gamerne og sportsmiljøet.

Endelig mener SF, at kommunen løbende skal følge og udnytte mulighederne for at tiltrække store e-sportsstævner. 

02:13

VIDEO: I forrige weekend blev der dystet i Aarhus ved det første DM i computerspillet Counter-Strike. Her var Peter "Inzta" Kragelund i aktion.

Luk video