SF vil afskaffe gyldne chef-håndtryk

Partiet tror på opbakning til at droppe åremålskontrakter i Aarhus Kommune

Det skal være slut med dyre kontrakter i Aarhus Kommune, som blandt sikrer chefer gyldne håndtryk i millionklassen, når deres kontrakt udløber.

I hvert fald, hvis det står til SF i Aarhus. Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, har sammen med sin byrådskollega Jan Ravn stillet forslag om droppe de dyre ansættelsesformer som eksempelvis åremålskontrakter.

Åremålskontrakter er tidsbegrænsede - ofte mellem tre til seks år - og har i modsætning til tjenestemandsansættelse og kontraktansættelse en fratrædelsesgodtgørelse på op til tre års løn.

Forslaget om cheflønningerne skulle være diskuteret på byrådsmødet i Aarhus onsdag eftermiddag og aften, men er nu blevet udskudt til næste møde.

SF før byrådsmøde: Mindre i løn til chefer

Rådmand Thomas Medom har dog en god fornemmelse for, at der er flertal for at droppe åremålskontrakterne:

- Jeg synes, det er en forkert måde at bruge skattekronerne på. Det er en uskik at få penge ud ad døren på den måde, siger han til tv2oj.dk.

Få åremålskontrakter

Ved et tidligere møde har blandt andre Socialdemokraterne, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre ifølge Thomas Medom støttet forslaget.

Der er i dag tre chefer ansat i Aarhus Kommune, som er ansat på åremålskontrakter. Det drejer sig om:

  • Palle Kjeldgaard - musikchef Aarhus Symfoniorkester
  • Jan Christensen - direktør for Musikhuset Aarhus
  • Erik Kaastrup-Hansen - direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Åremålskontrakter er efterhånden et uddøende fænomen i nabokommunerne, fortæller Thomas Medom, som mener, der samtidig er et symbolsk budskab i at droppe dem.

- Det kan hurtigt ende i et kapløb kommunerne imellem. Derfor er det bedre at vi holder os til en almindelig kontrakt med en ganske pæn løn.

En anden del af SFs forslag går samtidig på at få kigget på chefernes resultatlønninger. Hvorvidt der er opbakning til det, er uvist.

Du kan blive klogere på forskellene mellem de forskellige ansættelsesformer ved at klikke her.