SF Ungdom kræver gratis psykologhjælp til unge

Det er tid til budgetforhandlinger i Aarhus Kommune, og det har fået SF Ungdom på banen

Genrefoto

SF Ungdom har indsamlet 1427 underskrifter til borgmester Jacob Bundsgaard (S) fra aahusianere, der mener, at kommunens unge bør tilbydes gratis psykologhjælp.

Borgmesteren får overrakt underskifterne torsdag, når årets budgetforhandlinger går i gang.

- Uanset, om man brækker benet eller knækker psyken, bør man ikke selv betale for at få hjælp. Derfor har vi i SFU i Aarhus indsamlet knap 1500 underskrifter for at vise borgmesteren, at der er et stort antal aarhusianere, der støtter forslaget, siger Sofie Lippert Troelsen, der er formand for SF Ungdom i Aarhus i en pressemeddelelse.

Det ser ud til, at byrådet bakker op om forslaget. Allerede tidligere på året stemte et bredt flertal for, at unge under 25 år skal have gratis psykologhjælp, og forslaget er nu sendt videre til budgetforhandlingerne.

- De unge skal have hjælp i tide. Både fordi vi på den måde kan undgå mange menneskelige nedture. Men også fordi vi kan spare mange ressourcer i den offentlige økonomi ved at sikre, at de unge får hjælp og bliver i uddannelse og job i stedet for at ryge ud af uddannelse, på overførsler og måske endda ind i et psykiatrisk forløb, siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom.

Underskifterne bliver overrakt på Rådhuset torsdag klokken 08.30.