SF-oprør er slut

Dropper krav om, at SF skal træde ud af skatteaftale

00:52

SF-formand i Randers, Alice Mølbæk med Kasper Fuhr Christensen i forgrunden.

1 af 2

Efter et møde med SF's folketingsmedlem Jonas Dahl har lokalafdelingen af SF i Randers droppet kravene om, at moderpartiet skal trække sig fra den omdiskuterede skatteaftale med de borgerlige partier.

Jonas Dahl mødte mandag aften op for at forklare de lokale SF'ere, at "der kunne laves en aftale med V og K, der kunne ikke laves en aftale med Enhedslisten." Se indslaget ovenfor.

- Jeg anerkender landsledelsens beslutning, lyder det efter mødet i en pressemeddelelse fra Alice Mølbæk, formand for SF Randers.

De lokale SF'ere forlod dog ikke mødet, før de havde formuleret nogle fremtidige krav, som moderpartiet på Christiansborg nu i stedet skal slås for.

Ulighed skal rettes op til efteråret

SF's afdeling i Randers forlanger nu i stedet, at SF skal møde med tre skarpe krav til finanslovsforhandlingerne i efteråret.

De tre krav, som SF i Randers vil have, at Villy Søvndal og Thor Möger skal tage med til forhandligerne om finansloven, er:

-   En længere dagpengeperiode.

-   En pakke, der retter op på den ulighed, som skatteaftalen skaber.

-   En ny bank- og spekulantskat.

- De tre krav viser, hvordan SF vil skabe et mere fair Danmark. Jeg oplever, at vores vælgere har svært ved at se, hvad SF vil. Det vil de tre krav være med til at ændre på, siger Alice Mølbæk.

Byrådsgruppe bakker op

Den lokale byrådsgruppe bakker op om kravene.

- Det er ikke de arbejdsløse eller de syge, som har skabt krisen. Tværtimod. Banker og smarte spekulanter har smidt hele samfundsøkonomien på rouletten og sendt regningen til os alle sammen. Derfor er det dem, der må gå forrest, når regningen for finanskrisen skal betales, skriver Kasper Fuhr Christensen, gruppeformand for SF i Randers Byråd i den pressemeddelelse, SF i Randers har udsendt efter mødet mandag aften med folketingsmedlem Jonas Dahl.