SF: Nyhuus har ansvaret

Beskyldningerne fyger gennem byrådssalen

02:25

1 af 2

Det politiske klima er lige nu på frysepunktet i Randers Kommune.

Sådan er situationen, efter at et mindretal af byrådets medlemmer har beklaget sig over, at der ifølge dem er foregået hemmelige møder forud for det meget omdiskuterede skoleforlig i august. Samtidig er en række papirer ifølge kritikerne blevet skjult for offentligheden og byrådets medlemmer

Forliget i august betød, at fem af kommunens skoler skal lukke.

SF beskylder nu partiets nærmeste samarbejdspartner, Socialdemokraterne, for tillidsbrud, efter at der er blevet givet forkerte oplysninger til Statsforvaltningen.

Se: Skolefejde: Fik ingen svar

Byrådsmedlem Charlotte Bromann Mølbæk (SF) mener, at tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) er ansvarlig for den nuværende situation.

- Jeg mener, at det her er et tillidsbrud. Jeg opfordrer stærkt til at melde sig klart på banen og beklage det, der er foregået. Samtidig mener vi i SF, at der bør placeres et politisk ansvar, siger Charlotte Bromann Mølbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- For os at se har den fungerende borgmester på daværende tidspunkt været Henning Jensen Nyhuus. Derfor anser vi ham som den politisk ansvarlige på det tidspunkt.

Se: Ny ballade om lukninger af skoler

SFs angreb på Socialdemokraterne er kun det seneste politiske udfald i kølvandet på skoleforliget.

Velfærdslisten og Beboerlisten kræver, at tre medarbejdere i skoleforvaltningen bliver suspenderet. Samtidig har flere partier trukket støtten til forslaget om at lukke skoler.

Se mere om det politiske slagsmål i Randers i videoen øverst i artiklen.