SF i Randers klar med ny folketingskandidat

31-årige Dan Enevold Sundbæk Uhrenfeldt fra Randers-bydelen Vorup vil forsøge at komme i Folketinget

Nu har SF i Randers deres to folketingskandidater på plads. Foto: pressefoto

SF’eren Dan Enevold Sundbæk Uhrenfeldt kaster sig nu ind i kampen for at komme i Folketinget. Den 31-årige randrusianer blev i weekenden valgt som ny kandidat for partiet, og han har helt klare grunde til, hvorfor han stiller op.

Han underviser nemlig til daglig i samfundsfag og historie, og politik fylder meget i hverdagen.

- Velfærdsstaten har gjort meget for mig. Den uddannede mig fra børnehaveklassen til universitetet, og selvom jeg ikke nødvendigvis havde flair for det akademiske i klassisk forstand, var mange muligheder åbne og opfordrede mig til at gøre, hvad jeg havde lyst til. Jeg kan være i tvivl, om de samme muligheder vil være åbne for min søn Vilfred, som de var for mig, siger Dan Enevold Sundbæk Uhrenfeldt.

03:28

VIDEO: I Randers går SF'eren Charlotte Broman Mølbæk også efter borgmesterposten. Se hvorfor i interviewet her. 

Luk video

Netop velfærden og lige muligheder for alle er centrale for hans politiske ståsted, og vil være det, som han kommer til at arbejde for som folketingskandidat. En af fordelene ved et velfungerende velfærdssystem har Dan oplevet på egen krop.

Efter nogle år på arbejdsmarkedet blev han nemlig syg med en hjernetumor og havde afgørende brug for et velfungerende sundhedssystem, der var klar med den rette behandling.

Læs også Randers-borgmester tvinges ikke til at sige undskyld

- Heldigvis var det en professionel og kompetent behandling, jeg fik, da jeg blev syg. Hjernetumoren blev hurtigt opdaget, og jeg fik den fjernet og fik behandlet eftervirkningerne, som betyder, at jeg i dag kan fungere, helt som jeg gjorde, før jeg blev syg. Og vigtigst af alt hjalp behandlingen til, at jeg også fik Vilfred. Velfærdsstaten kommer let til at lyde som noget overnaturligt, men det er den ikke, den er blot resultatet af danskernes solidaritet overfor hinanden, lyder det fra ham.

Charlotte Broman Mølbæk og Signe My´Scharling Bernberg blev valgt som folketingskandidater for SF i sommeren 2016, men Signe har af personlige årsager valgt at trække sit kandidatur, og derfor har der været et nyt valg til denne plads.