SF: Chikanesag bliver misbrugt

Ingen grund til at ændre kurs, mener SF

SF's politiske leder i Aarhus, Thomas Medom, melder ud, at Gellerup har brug for opbakning. Det sker ovenpå hærværk og trusler omkring Gellerup Badet. 

- Det kan lyde paradoksalt at udviklingen i Gellerup er positiv, når andre har travlt med at skælde ud og føre signalpolitik, men jeg er ikke i tvivl om, at det der er brug for, er at vi holder fast i den nuværende kurs, skriver Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Opfordringen kommer som en reaktion på den konservative kulturrådmand Marc Perera Christensen er gået ind i sagen om at AGF Svømning har trukket sig ud af Gellerup og sløjfet al svømmeundervisning i bydelen, fordi deres ledere gennem længere tid har været udsat for hærværk mod deres biler og senest er blevet truet af unge på parkeringspladsen udenfor Gellerup Badet.

- Når den slags uacceptable episoder opstår, vil der altid være nogle der bruger episoderne til at grave grøfter og sige, at alt arbejdet og alle pengene er spildt. Jeg synes det er vigigt at finde dem der står bag ulovlighederne, men samtidig vise de mange kræfter der vil en ordentlig udvikling i Gellerup, at vi bakker dem op. Det stærke samarbejde mellem civil samfundet, politi og sociale myndigheder løser mange problemer før de vokser sig store, skriver Thomas Medom. 

- Kriminaliteten er lavere end for blot få år siden, helhedsplanen er endelig kommet i gang og der er meget langt fra den bandekonflikt der ruller løs i Odense til København og til den lille hårde kerne det laver problemerne i Aarhus, mener spidskandidaten for SF i Aarhus.