SF: Bakker op om helhedsskole

SF'er svarer igen på Konservatives udmelding

SF Aarhus bakker op om helhedsskolen.

- Det er tankevækkende, at Det Konservative Folkeparti ikke vil være med til at genoprette folkeskolen, så vi kommer tilbage på det timetal, der var for 10-15 år siden, siger SF's formand for Børn- og Ungeudvalget i Aarhus Kommune, Thomas Medom.

Regeringen har lagt op til, at de ældste skoleelever fra 7.-9. klasse skal op på et timetal, der hedder 37 timer om ugen, men oppositionen vil have det ned på 35 timer, og Det Konservative Folkeparti siger nej.

Men det er der ingen forståelse for hos SF i Aarhus.

- Børn har krav på en alsidig og afvekslende skoledag med et vist timetal. I Danmark går børn endda kun i skole 200 dage om året. Det er ikke et spørgsmål om et opgør med familiernes fritid, men om en lille og tiltrængt forøgelse af skoledagen til gavn for alle børn. Vi når eksempelvis ikke op i nærheden af længden på en dag i vuggestue eller børnehave, siger Thomas Medom.

Samtidig påpeger Thomas Medom, at der andet godt ved reformen.

- Det er også mange andre positive tiltag i reformen som mere frihed til skoler, en ligestilling af lærere og pædagoger og bedre muligheder for to-lærerordning, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.