SF bakker også op om redningsbåd i Odder

En redningsbåd i Odder Kommune har i 40 år været en fast del af beredskabet, men nu er den blevet sparet væk

Gennem 40 år har redningsbåden i Odder Kommune været en fast del af beredskabet, men nu er den blevet sparet væk.

Båden koster årligt 170.000 kroner at drive, og det har hverken Østjyllands Brandvæsen eller Odder Kommune været villige til at betale fremover.

En beslutning, der har mødt modstand hos de lokale, som frygter for den utryghed, det ville skabe ikke at have redningsbåden i nærheden.

Og netop den utryghed er en af grundene til, at byrådsmedlem for SF i Odder Kommune Marianne Hundebøl (SF) nu bakker op om at bevare redningsbåden.

- Det har også påvirket mig, at folk taler om den her utryghed. Vi har i Odder ikke været gode nok til at markere os. Vi har rigtig meget kystlinje i kommunen, og hvis man kigger andre steder bliver både også bevaret, så det må også kunne lade sig gøre her, siger Marianne Hundesbøll til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hun foreslår, at man indtil næste budgetforhandlinger ser på, om man kan finde pengene til redningsbåden i kommunekassen.

Venstre-politiker støtter også op

Marianne Hundebøll er ikke den eneste politiker i Odder Byråd, der går ind for at bevare redningsbåden. I slutningen af marts-måned var Finn Thranum, der sidder i byrådet for Venstre, også ude og erklære sin støtte til redningsbåden.

- Jeg appellerer til mine byrådskollegaer og håber, at jeg kan vise dem nogle tal, hvor driftsomkostningen måske er det halve af det, de troede, da beslutningen blev truffet i sidste byrådsperiode, sagde Finn Thranum (V) til TV2 ØSTJYLLAND i marts. 

Og den appel hørte Marianne Hundebøll, som også har talt med Finn Thranum om sagen efterfølgende.

- Han ramte egentlig noget, som jeg også selv har tænkt på. At når, der er en båd, så ringer folk til den, og det skaber tryghed, siger Marianne Hundebøll.

Roklub savner båden

Flere lokale i Odder Kommune har været ude og ytre deres utilfredshed med, at den lokale redningsbåd bliver sparet væk. Blandt andet kommer man i Odder Roklub til at savne båden.

- Den redningsbåd har givet os tryghed. Vi har vidst, at vi altid har kunnet få fat i kvalificeret hjælp på meget kort tid, lød det fra formand for Odder Roklub, Inger Lise Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Redningsbåden giver tryghed. Sådan lød det fra formanden for Odder Roklub, Inger Lise Rasmussen, i marts. Se mere her.
gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Coronavirus vaccine

liveblog SSI: 50.000 flere test ved udgangen af januar

Kildemosen

Tragedie på plejecenter: Tre ud af otte beboere er døde - flere er isoleret

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

1918-julefest-sammenkobling

Så er det jul igen - nu i farver!

Henrik Ullum

playNy direktør i SSI advarer: Julen kan blive epidemiens største udfordring