Sent mål sikrer Horsens første sejr i sæsonen

Kjartan Finnbogason kom ind fra bænken og sikrede Horsens en 2-1-sejr i slutminutterne mod Lyngby

Foto: Frank Cilius - Scanpix

Foto: Frank Cilius - Scanpix

Foto: Frank Cilius - Scanpix

Foto: Frank Cilius - Scanpix

1 af 4

AC Horsens fik den første sejr efter oprykningen til Alka Superligaen, da holdet fredag aften besejrede Lyngby med 2-1. 

Kjartan Finnbogason blev matchvinder med en scoring i overtiden.

Lyngby kom til Horsens med en stor portion selvtillid i bagagen efter fire kampe i træk uden nederlag og en placering som nummer seks i ligaen. Holdet havde sågar ikke lukket mål ind i de seneste tre kampe. 

Læs også Horsens-træner efter første sejr: En kæmpe forløsning

Anderledes så det ud for hjemmeholdet, der fortsat jagtede den første sejr efter oprykningen til landets bedste række.

Alligevel var det Horsens, der begyndte kampen bedst. Efter bare fem minutter bragte Kim Aabech hjemmeholdet i front, da han prikkede André Bjerregaards tværaflevering ind i det tomme mål.

Horsens havde ikke nået at få armene ned igen, inden der blev scoret i den anden ende. Mikkel Rygaard viste evner på sin sparketeknik, da han fra kanten af feltet hamrede bolden ind bag en chanceløs Nicklas Dannevang. 

Selv om AC Horsens i flere omgange var lige ved og næsten efter standardsituationer, blev der ikke scoret mere i første halvleg. 

Læs også God underholdning og mange mål: Horsens og Silkeborg delte

Efter pausen satte Lyngby sig på begivenhederne og fik presset hjemmeholdet langt tilbage på banen. En solid Horsens-defensiv sørgede dog for at holde gæsterne fra fadet. 

Midtvejs i anden halvleg var det dog tæt på at gå galt for Horsens, men Jeppe Brandrups langskud prallede af på overliggeren.

I stedet var det hjemmeholdets indskiftede Kjartan Finnbogason, der kort før tid dukkede op og gjorde det til slutresultatet 2-1. 

04:51

Horsens-spilleren Kim Aabech er glad for, at der ikke længere er så meget fokus på ham som i AGF. Se et interview med ham her.

Luk video