Sender unge i job i udlandet

Målgruppen er unge med længerevarende uddannelse

Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus har succes med at støtte unge, der søger job i udlandet. Flere end 100 er hjulpet på vej til jobsamtale med EU-penge til rejsen, og hvis det kommer til en ansættelse, kan den enkelte også få penge til at etablere sig i udlandet.

Muligheden er for alle unge under 30 år, men den primære målgruppe går på de unge med en længerevarende uddannelse. Indtil videre er der besat stillinger indenfor brancher som administration, salg, it, shipping, design og arkitektur.

- Ungeledigheden er høj, og mange har svært ved at mase sig frem til deres første job på det danske arbejdsmarked. Andre står til at falde ud af dagpengesystemet og kan genoptjene dagpengeret i udlandet. Derfor giver det god mening at se ud over landegrænsen i jagten på job. Vi kan se, at der er mange jobåbninger i lande som Tyskland, England og Sverige, siger Hans Halvorsen (S), der er rådmand for sociale Forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune.

Støttemulighederne for de unge ledige indgår i pilotprojektet "Dit første EURES-job", som Aarhus Kommune står bag på vegne af Danmark.

Målet er, at 500 job i udlandet er besat af unge inden udgangen af august 2013.