Selvsikker Århus-keeper til EM

Trods sløj sæson i Århus SK er landsholdskeeper Karin Mortensen fuld af selvtillid forud for EM.

Forårets klubskifte til oprykkerne SK Århus har i årets løb givet håndboldlandsholdets målvogter Karin Mortensen nok at se til med at filtre bolde ud af egne netmasker, og det har kostet dyrt på den 29-årige landsholdskeepers selvtillidskonto.

Så dyrt, at hun selv og andre har sat spørgsmålstegn ved, om hun egentlig skulle med til Sverige som en del af EM-truppen. Men landstræner Brian Lyngholm har ikke været i tvivl, og i kølvandet på World Cup i Århus og en veloverstået træningslejr lyser Karin Mortensen op bare ved tanken om EM.

- Det går rigtig fint. Vi spillede nogle gode kampe i World Cup og blev rystet mere sammen. Samtidig fik vi vist, at vi godt kan være med mod de helt tunge EM-favoritter. Det har været med til at give mig en langt større tro på mig selv og hele holdet, siger Karin Mortensen.

Landstræner Brian Lyngholm er glad for at have udtaget Århus-spilleren.

- Karin sprudler af selvtillid. I Århus har hun stået bag et knapt så velfungerende forsvar og har ikke har kunnet arbejde med den måde, hun er god til at stå på mål. I landsholdssammenhæng ved hun, hvad hun kan, og derfor er selvtilliden også hurtigt vendt tilbage, siger han. /ritzau/