Selve turene siger ikke Jonas det store

Jonas Kristensen fra Randers er bidt af at ombygge motorcykler, men han kører sjældent selv på dem

03:21

1 af 2

- 500 km om året så har jeg kørt langt.

Sådan lyder det fra mekanikeren Jonas Kristensen, der elsker at pille ved og restaurere gamle veteranmotorcykler. Men han brænder altså ikke selv for at køre på dem.

- Jeg dyrkede motorsport, men kom til skade og var nødt til at stoppe. Så købte jeg mig den her Honda for ligesom at gøre noget. Det kunne jeg åbenbart godt lide, fordi der er sket en hel del med den siden, siger Jonas Kristensen om sin yndlingscykel, der bliver lagt utallige timer i hver uge.

Først startede passionen for at arbejde med motorcykler som en hobby, men nu er det blevet til mere end det.

- Det har udviklet sig til et fuldtidsjob, og jeg satser på at gøre det til min levevej. Nu må jeg se, hvad tiden bruger, fortæller mekanikeren.

Er et evighedsprojekt

Netop Hondaen, som var den første motorcykel Jonas Kristensen købte, har han et helt særligt forhold til.

- Jeg har flere gange sagt, at der kun lige manglede det sidste, før den var færdig. Men nu skiller jeg den snart ad igen, så den er nok et evighedsprojekt, forklarer Jonas Kristensen.

For ham er Hondaen den mest fantastiske motorcykel, der nogensinde er lavet. Derfor får den også lidt mere kærlighed end de andre cykler i garagen.

- Jeg kan godt bruge en hel dag på en forlygte, hvis jeg føler, at det er det rigtige for mig at gøre, siger han.

Du kan se et indslag med Jonas Kristensen øverst på siden. Det var en del af programmet Livet + det løse, der blev sendt fredag aften på TV2 | ØSTJYLLAND og som kan ses lige her.