Seks års fængsel til plejefar

To piger får erstatninger

Retten i Horsens kendte her i eftermiddag en tidligere plejefar fra Skanderborg skyldig i seksuelt misbrug af sine plejebørn.

Den tidligere ansatte blev idømt seks år fængsel for sine overgreb. Desuden får de to piger, som er blevet seksuelt misbrugt erstatninger på henholdsvis 125.000 og 100.000 kroner.

Den 64-årige plejefar er tidligere ansat på bostedet, Elverkær, ved Skanderborg, og det var her, at han ifølge dommen begik seksuelle overgreb i årene fra 1998-2009.

Ifølge anklageskriftet var manden også tiltalt for at have tiltvunget sig sex med en ung dreng, men dette fandtes der ikke endeligt bevis for.

Ægte kærlighed

Ifølge pigernes forklaring misbrugte plejefaren dem gennem flere år, mens de var anbragt på Elverkær. I retten forklarede de, hvordan han ville vise dem, hvad ægte kærlighed var, og hvordan man gør, når man får en kæreste.

Og det var netop plejebørnenes forklaringer, som blev lagt til grund for dommen.

- Det stærkeste bevis er de tre unge menneskers forklaring. Unge mennesker, som uafhængigt af hinanden har anmeldt overgreb og har fortalt om de grusomheder, de har været udsat for, sagde Mette Schjoldager i sin procedure ifølge dagbladet B.T.

Køre som en familie

Den nu 64-årige dømte har tidligere i retten forklaret, at han havde meget tætte relationer med børnene. At han "prøvede at køre det som i en familie".

Anklageren fremhævede, at den nu 64-årige leder var utroværdig i sine forklaringer. Blandt andet fordi han undervejs i forløbet ændrede på dem. Tidligere, under grundlovsforhøret, havde manden forklaret, at han sov alene, når opholdsstedet var på tur. Senere forklarede han, at hans kone oftest sov sammen med ham i de rum, hvor overgrebene skulle have fundet sted.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke sin dom. Betænkningstiden er 14 dage.