Sejlskoler tørlagte efter ulykke

Kan ikke nå at få godkendt alle bådene denne sommer

Sejlskolerne må holde bådene på land, indtil de får Søfartsstyrelsens godkendelse (arkivfoto)

Skærpede krav til godkendelse af både efter den såkaldte Præstø-ulykke, hvor 13 børn fra en efterskole var tæt på at drukne, har betydet, at Favrskov Ungdomsskoles sejlcenter i Kaløvig Lystbådehavn har måttet aflyse alle sine sejlaktiviteter i foråret. De mangler endnu at få godkendt tre fartøjer 

Det samme er sket for sejlskoler over hele landet efter at Søfartsstyrelsen har skåret reglerne for sejlads med elever ud i pap - og sejlskoler landet over derfor har travlt med at få godkendt deres udstyr.

Styrelsen slår i sin henvendelse til skolerne fast, at deres sejlads altid er erhvervssejlads. Det betyder i praksis, at en række fartøjer skal synes og godkendes af myndighederne. Ellers må de ikke bruges. 

  - Vi har været ude og godkende rigtig mange fartøjer. Nogle har måttet erkende, at de måtte lægge deres aktiviteter om, nogle at de måtte opgive, siger Martin John fra Center for Skibe i Søfartsstyrelsen til Århus Stiftstidende.

Den Maritime Havarikommission og politiet ventes inden længe at offentliggøre resultaterne af de undersøgelser, der er foregået siden ulykken på Præstø Fjord.

Der kan blive tale om et strafansvar, hvis regler, råd og vejledninger om færdsel til søs ikke er blevet overholdt. 

En lærer druknede og flere elever er stadig indlagt til genoptræning.