Sejlads på skoleskemaet

Skoleelever i Aarhus Kommune skal lære at sejle

Aarhusianske folkeskoleelever får nu helt nye muligheder for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt.

Det er UNO Friluftscenter under Børn og Unge, der har indgået et samarbejde med Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Den Blå Rambla og fem lokale sejlklubber om at få skoleeleverne med ud på vandet:

- Ligesom at alle skal lære at svømme, så er det jo naturligt, at alle også skal lære at sejle, når nu vi bor i en by ved vandet, siger Thomas Capitani Nielsen, direktør i Sailing Aarhus, til tv2oj.dk.

Omdrejningspunktet for samarbejdet er vandsport med aktiviteter, der spænder fra naturvejledning, Stand Up-padling og kajaksejlads samt jolle- og kølbådssejlads:

- På den måde opnår de en tryghed og fortrolighed med vandet og kan måske på sigt bruge det rekreativt, siger Thomas Capitani Nielsen.

Der er tilrettelagt tre forskellige programmer målrettet henholdsvis indskolingsklasserne, mellemskolen og de ældste klassetrin.

- Det er så op til den enkelte skole og den enkelte lærer, hvilket setup man vil have, og hvor langt et forløb man vælger, hvis man vil være med, lyder det fra Thomas Capitani Nielsen.

Han fortæller, at der allerede er stor interesse for projektet, der starter til august - faktisk er der ventelister.