Våd video: Skuespillere trækkes rundt i 9.000 liter vand

Aarhus Teater håber, at våd udgave af forestillingen Medea vil lokke folk i teatret

02:00

30 grader varmt vand.

Umiddelbart kunne det lyde tillokkende, hvis det eksempelvis var ved en østjysk badestrand, men når det er temperaturen på "gulvet" på Aarhus Teater, så er det ifølge skuespillerne en anden sag.

Scenegulvet på teatret er nemlig forvandlet til et gigantisk fodbad med 9.000 liter vand, når teateret den kommende måned giver sit bud på opsætningen af den græske tragedie Medea. 

Historien om Medea er historien om en kvinde, som dræber sine to børn for at tage hævn over sin mand Jason, som forlader hende. Vandet skal i den forbindelse være et billede på føleleserne, den elendighed hun befinder sig, afslører instuktør Rune David Grue.

Nogle gange tror jeg, at noget af det der skal trække os ind i teatret, den levende kunst, er at skabe en særlig, intensiv live-oplevelse

Rune David Grue, instruktør, Aarhus Teater

Hvorfor der nu skal flere tusinde liter vand til for at fortælle dén historie, har han også en forklaring på: 

- Vi ser så meget på skærm (smartphones, tablets, tv osv., red.) , så nogle gange tror jeg, at noget af det der skal trække os ind i teatret, den levende kunst, er at skabe en særlig, intensiv live-oplevelse, siger instruktør Rune David Grue.

Skuespiller Mette Døssing har sin sin varme morgenkåbe og hjemmesko klar efter scenerne, hvor hun flere gange kommer helt ned og ligge i vandet. 

Og intensiv tegner forestillingen sig da også til at blive. Skuespillerne trasker rundt i vandet - helt uden de vanlige gummistøvler - og bruger aktivt det våde element i scenografien. 

Vandet giver da også nogle udfordringer i forhold til rekvisitterne og kostumerne, som undervejs naturligt nok bliver gennemblødte. 

Skuespiller og hovedrolleindehaver Mette Døssing er begejstret for stykket: 

- Det er råt at være i og tungt at gå i. Det larmer. Man bliver våd. Jeg synes, det er med til at understrege den elendighed, Medea befinder sig i.

Forestillingen på Medea spiller på Aarhus Teater fra den 27. januar til og med den 25. februar 2017.

Du kan se, hvordan det ser ud, når skuespillerne får "det kolde gys" på scenen i indslaget øverst i artiklen.