LIVE: Se tårnfalkeparrets rede på Kalø

Nationalpark Mols Bjerge livestreamer døgnet rundt fra tårnfalke-kassen på Jagtslottet på Kalø Gods

Nationalpark Mols Bjerge livestreamer døgnet rundt fra tårnfalke-kassen på Jagtslottet på Kalø Gods. Se med nederst i artiklen.

Hvis du er interesseret i fugle, eller blot nysgerrig, er der lige nu en helt unik mulighed for at følge med i livet hos et tårnfalkepar.

Nationalpark Mols Bjerge livestreamer nemlig døgnet rundt fra tårnfalke-kassen på Jagtslottet på Kalø Gods.

Det betyder, at du kan sidde hjemme foran computeren og følge med i tårnfalkeparrets liv lige fra det første æg til den sidste flyvefærdige unge. 

Læs også Nyt forsøg: Tårnfalke og ugler skal bekæmpe rotter på rastepladser

I årevis har personalet ved Nationalpark Mols Bjerge hver sommer fulgt med i tårnfalkeparrets liv uden for de store ruder på Jagtslottet.

De så tårnfalkehanner slås om redekassen. De så tårnfalkene jage over marken ned mod Kalø Slotsruin. De så ungerne, når de første gang fløj fra redekassen – og landede på de store sten lige uden for ruderne.

- Den oplevelse ville vi gerne dele med andre. Der har været mange gyldne øjeblikke. Som når hannen kom og afleverede mad til hunnen, der lå og varmede ungerne. Han kom med et fredet markfirben af den slags, der kan stoppe et helt byggeri. I år filmer vi året rundt, og så klipper vi til sidst de bedste øjeblikke til små film, siger Nicole Wolter, der er kommunikations- og turismeudvikler hos Nationalpark Mols Bjerge, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ørnens dag i Østjylland: 130 trodsede kulden for at kigge på fugle

Der er et enkelt æg i kassen nu, og det forventes, at hunnen snart lægger resten af sine æg.

- Det er så spændende, når æggene klækker - det er givetvis i slutningen af maj. På webstreamen sidste år så vi dem sætte sig på kanten på rad og række og titte ud. Som om de overvejede, hvornår de følte sig trygge nok til at kaste sig ud, siger Nicole Wolter til TV2 ØSTJYLLAND. 

Du kan følge udrugningen på Nationalpark Mols Bjerges hjemmeside - eller se med i videoen nedenfor:

Tårnfalke-TV - LIVE