Se: Super-drone på vej til Dubai

Aarhusiansk firma har udviklet panorama-drone til international konkurrence

02:23

1 af 2

Det aarhusianske firma Redia skal i denne uge til Dubai for at deltage i en international dronekonkurrence. Redia udvikler til daglig forskellige digitale kommunikationsløsninger.

Formålet med dronekonkurrencen er at vise, at man sagtens kan bruge droner på en fornuftig og positiv måde.

Redias bidrag til konkurrencen er en drone, som kan lave panorama-optagelser til for eksempel kulturformidling. Dronen kan filme i 720 graders vinkel og vil ifølge skaberne af dronen give brugerne muligheden for at få en slags interaktiv droneflyvningstur.

I Dubai vil et meget bredt felt af deltagere nu dyste med alle mulige forskellige typer droner. Vinderen skal findes blandt alt fra vinduesvasker-droner til droner udviklet til større humanitære projekter.

400 firmaer havde indsendt deres meget forskellige bud på, hvad sådan en kan være for en størrelse, og Redia er nu blandt de 34 udvalgte i den endelige konkurrence.

- Vi krydser fingre for, at dommerne lægger vægt på, at projektet snart kan realiseres. At vi er tæt på målet. Og at de vægter det kulturelle element, hvor vi med vores drone jo kan vise nogle spændende steder frem på en interessant måde, siger technology manager hos Redia Jan Thøgersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er vicepræsident fra Forenede Arabiske Emirater, der har udstedt dronekonkurrencen.

Hør en af udviklerne fortælle om konkurrence-dronen, og se når den letter indenfor på kontoret ved at klikke på videoen øverst i artiklen.