Se resultatet: Her er Østjyllands mest populære borgmester

Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) nyder størst opbakning blandt vælgerne. Se listen for alle østjyske kommuner her

Horsens Kommunes socialdemokratiske borgmester, Peter Sørensen (øverst t.h.), er den mest populære borgmester i Østjylland.

Socialdemokraten Peter Sørensen fra Horsens er Østjyllands mest populære borgmester. Til gengæld kniber det langt mere med opbakningen for venstremanden Steen Vindum, der er borgmester i Silkeborg.

Det viser en række meningsmålinger, som analyseinstituttet Megafon den seneste måned har foretaget for TV 2 | ØSTJYLLAND.

I forbindelse med meningsmålingerne er vælgerne blevet spurgt om, hvad de synes om borgmesteren i deres kommune.

I Horsens er flere end to tredjedele af vælgerne - 67 pct. - enten 'tilfredse' eller 'meget tilfredse' med Peter Sørensen. På de efterfølgende pladser kommer Odder-borgmester Uffe Jensen (V) og Marcel Meijer (S) fra Samsø.

- Hvis man ikke har et godt byråd og nogle gode samarbejdspartnere og borgere rundt i kommunen, så er det svært at have mit job. Jeg synes, at vi har en rigtig god stemning i kommunen. Men for mig er der en måling, som tæller, og det er den på valgdagen, har Peter Sørensen tidligere sagt til tv2oj.dk efter at være blevet forelagt resultatet af meningsmålingen.

Stor tilfredshed med Peter Sørensen

Mens Peter Sørensen er en populær herre i Horsens, må hans borgmesterkollega i Silkeborg, Steen Vindum (V), konstatere, at han kun har opbakning fra 28 pct. af vælgerne.

Den manglende popularitet kommer ikke bag på hovedpersonen selv. I et interview med tv2oj.dk har han tidligere fortalt, at det højest sandsynligt skyldes flere omdiskuterede sager i kommunen:

- Jeg tænker, at der er nogle ting, der fylder hos folk lige nu. Folk har været meget utilfredse med flere sager lige op til rundspørgen. Sådan tror jeg, det ville være, uanset hvem der var borgmester, siger Steen Vindum og fortsætter:

- Det kunne have været langt værre.

OVERSIGT: Så populære er de østjyske borgmestre:

Peter Sørensen - 67 pct.

Uffe Jensen, Odder - 64 pct.

Marcel Meijer, Samsø - 59

Jørgen Gaarde, Skanderborg, 57 pct.

Nils Borring, Favrskov - 57 pct.

Jacob Bundsgaard, Aarhus, 50

Jan Petersen, Norddjurs - 48 pct.

Claus Wistoft, Syddjurs- 44 pct.

Claus Omann Jensen, Randers - 35 pct.

Steen Vindum, Silkeborg - 28 pct.

Procent-tallet viser antallet af vælgere, der enten er 'tilfredse' eller 'meget tilfredse'. Cirka 500 personer er blevet spurgt af Megafon i hver kommune