Se Northsides hovednavne

Få et overblik over, hvad man kan opleve på Northside festivalen, der skydes i gang fredag

Foto: Morten Rygaard

Hele weekenden fester 35.000 mennesker til Northside Festival i Aarhus. Festivalen meldte tidligere på ugen udsolgt, hvilket er tredje år i træk.

Festivalen er blevet afholdt hvert år siden 2010. Ofte får de stor ros for deres musikbookninger, og 2015 er ingen undtagelse.

Herunder kan du se, hvem festivalen har øverst på plakaten.

Se også: Northside har haft vokseværk

*The Black Keys - amerikansk rockband som slog igennem i 2008 med albummet "Attack & Release". Northside har selv fremhævet bandet, som en booking de er ekstra stolte af, da de har forsøgt at booke dem igennem flere år.

*Alt-J - engelsk indieband, som pludseligt slog igennem med deres debutalbum i 2012. De har tidligere spillet på Northside Festival, da de i 2013 høstede lutter gode anmeldelser for deres koncert.

*Placebo - var en del af den kente britpop-bølge som ramte i 90'erne med blandt andet Blur og Oasis. Briterne gav senest koncert i Danmark i 2013.

*Ben Howard - singer-songwriter fra London, som stormede ind på hitlisterne med sit debutalbum Every Kingdom. Albummet bragte ham vidt omkring, og i 2013 blev han hædret med to Brit Awards og spillede på den store britiske festival Glastonsburys største scene.

*Antony and the Johnsons - er en amerikansk gruppe med Antony Hegarty i spidsen. Albummet "I Am a Bird Now" fra 2005 står som et mesterværk, som vandt den prestigefyldte Mercury Music Prize.

*Grace Jones - er en 67-årig jamicansk sangerinde, som i firserne var et stort navn. I 2008 gav hun lyd fra sig igen med sit første album i næsten 20 år.

*Dizzy Mizz Lizzy - var egentlig ikke en del af det oprindelige musikprogram, men erstatter Sam Smith, som måtte melde afbud. Stort dansk rockband med Tim Christensen i front. Hittede stort i 90'erne og blev gendannet i 2008.

*Underworld - britisk musikgruppe, som laver elektronisk musik. De har seks album på bagen siden det første i 1993, og har sideløbende også lavet filmmusik.

*Wu-Tang Clan - en af historiens største hiphop-grupper. Bestod af ni amerikanske rappere indtil 2004, hvor Ol Dirty Bastards omkom.

Kilde: Ritzau og Northside