Se: Første video af ulven

Ung mand filmede ulv med sin mobiltelefon

00:19

Foto: Billeder fra LandTVs Youtube-kanal

1 af 2

For første gang nogensinde er en ulv blevet fanget på en videooptagelse i Danmark.

Tidligere har det ellers kun været still-billeder fra kameraer og vildt-kameraer, som har vist ulvens færden, men nu kan en mobilvideo vise den nye beboer i den danske natur.

Ulven er filmet på en mark i Kølkær vest for Silkeborg, hvor en landsbrugsmedhjælper ved et tilfælde så et stort dyr bevæge sig langs et hegn.

Det skete den 3. juni 2013, hvor Anders Sylvester Kudsk var på arbejde som landbrugsmedhjælper og i gang med at sprede gødning på marken.

Først troede han, at han havde set en ræv. Størrelsen på dyret fik ham til at tvivle og i stedet hev han sin mobiltelefon frem fra lommen:

Se: Ulv set ved Silkeborg

- Så tænker jeg, det må være en ulv, fordi det kan ikke passe, det er en hund. Jeg prøver at kalde og dytte efter den, og den reagerer også på mig, men så løber den væk, siger Anders Sylvester Kudsk og fortæller, hvorfor videoen først er kommet frem i lyset nu:

- Der var så meget om ulve. Jeg tænkte, det var ikke noget særligt. Alle folk så jo ulve hele tiden.

Seniorforsker Thomas Secher fra Naturhistorisk Museum i Aarhus bekræfter, at der er tale om en ulv:

- Vi har sukket efter levende billeder af ulven længe, så den her video er helt fantastisk, fordi vi rigtig kan se, hvordan den bevæger sig og går lavt med halen, siger Thomas Secher til TV Midt-Vest.

Du kan se et klip fra Anders Sylvester Kudsks video af ulven øverst i artiklen. Hele videoen kan du finde på LandTVs Youtube-kanal. Se den nedenfor: