Satser på løbende turister

Guidede løbeture skal lokke turister til Silkeborg

01:40

1 af 2

Medarbejderne fra TurismeSilkeborg var i dag med på en løbetur. Silkeborg vil nemlig i bogstavligste forstand satse på de løbende turister.

- Silkeborg er et godt sted at løbe, fordi vi har så meget fed natur. Når man er gæst i Silkeborg, vil vi gerne gøre løb mere tilgængelig, også hvis man kun er her en enkelt overnatning. Derfor fokuserer vi på at skabe nogle gode løbeoplevelser, siger turistchef Liselotte Nis-Hansen.

Henover sommeren vil Silkeborg Kommune vise mere af den natur frem, og det vil de gøre ved at arrangere guidede løbeture gennem skovene ved byen.

Lokalkendt løbeguide

Martin Winding er ansat som løbeguide, og han bor selv i Silkeborg med skoven som nabo.

- Jeg har løbet rigtig mange kilometer i skovene, og det kunne jeg godt tænke mig at få bredt ud til folk, der kommer til Silkeborg.

Martin Winding vil blandt andet tilbyde turisterne en tur i skovene, hvor de ellers ikke ville komme, hvis de skulle ud at løbe på egen hånd.

Turistchefen mener, at det er realistisk, at turisterne vil snøre løbeskoene i Silkeborg:

- Eventmæssigt er der allerede rigtig mange løb her i området. Jeg ved også fra mig selv, at jeg altid har løbeskoene med mig, når jeg er ude at rejse, siger Liselotte Nis-Hansen.

En løbetur gennem skoven med Martin Winding kommer til at koste 100 kroner.