Satser på kvinder

Flere kvinder skal dømme fodboldkampe

03:38

1 af 2

Aarhus Fodbolddommerklub vil med en ny kampagne og forskellige tiltag forsøge at rekruttere flere kvindelige fodbolddommere. Lige nu har klubben 10 aktive, kvindelige fodbolddommere, men satser på, at det tal vil stige til mindst 25 inden for et år.

En af klubbens kvindelige dommere er den 25-årige Fie Bruun - hun husker de første fodboldkampe som grænseoverskridende:

- Spillerne er ofte større og mere voldsomme end mig, og de har måske også en mening om kvinder, der dømmer fodbold, siger Fie Bruun.

Stor skævvridning

Men nu har spillerne vænnet sig til, at det er en kvinde, der uddeler røde kort.

- Ligesom man har kvindelige ledere og chefer, kan jeg ikke se noget problem i, at man har kvindelige dommere, siger Martin Ring Bjørnelund, spiller i Kolt-Hasselager IF.

Rekrutterings-kampagnen er led i en landsdækkende indsats fra DBU, og er et resultat af, at antallet af kvindelige fodboldspillere er steget markant de senere år.

- Vi kan konstatere, at der er en enorm vækst på kvinde-fodboldsiden, og derfor har vi snakket om, hvad det skyldes, at væksten ikke kommer med over på dommersiden. Vi har omkring 3.000 herre-fodbolddommere i Danmark. Der er en rigtig stor skævvridning, og det vil vi gerne gøre noget ved, siger projektleder i Aarhus Fodbolddommerklub Dan Weller.

Se mere i tv-indslaget øverst.

Læs om projektet her: Kvindeligfodbolddommer.dk