Satser hårdt på medaljer

Klubber får bedre forhold til at fostre talenter

01:32

1 af 2

Silkeborg skal øverst på podiet til danske og internationale mesterskaber.

Sådan lyder visionen med et nyt samarbejde mellem de lokale sportsklubber, Silkeborg Kommune og Team Danmark.

- Vi vil gerne fremme elitesporten i Silkeborg og have nogle ting at være stolte af. Vi ved, vi har en rigtig god grobund, fordi der er mange gode idrætsudøvere, og nu vil vi gerne være med til at støtte op om dem, siger borgmester Steen Vindum (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Samarbejdet hedder EliteSilkeborg og skal være med til at tiltrække og fostre talenter inden for en række sportsgrene.

Blandt andet Mountainbike Klub Silkeborg er med i projektet sammen med seks andre klubber. De håber, at bedre forhold kan sikre dem bedre sportslige resultater:

- På de konkrete ting omkring mountainbike, synes vi egentlig, vi er rimelig gode, men på det udenom som mentaltræning, fysioterapi og fysiske lokaliteter, hvor vi kan lave noget styrketræning, halter vi efter, siger Frank Qvortrup, formand for Mountainbike Klub Silkeborg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Drømmene i Silkeborg når helt op til skyerne. Her bliver der drømt om DM-, EM-, VM- og OL-medaljer.

Hos mountainbikeklubben håber de også, at samarbejdet vil fostre morgendagens stjerner:

- Gerne en Henrik Djernis eller en Jakob Fuglsang. Der er mange, der er kommet herfra genenm tiderne, som har gjort det godt, Frank Qvortrup, formand for Mountainbike Klub Silkeborg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De syv klubber, som udgør den det nye eliteidræts-samarbejde er Silkeborg IF, Silkeborg-Voel KFUM, Silkeborg Roklub, Silkeborg Kajakklub, Mountainbike Klub Silkeborg, Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Orienteringsklub.

Se et tv-indslag om medaljedrømmene i Silkeborg øverst i artiklen.