Såret gepardkilling nu hos mor

Trods svære odds er det lykkes dyrepasserne i Ree Park - Ebeltoft Safari at sætte en såret gepardkilling tilbage til sin mor.

Et besøg hos lægen er af og til forbundet med ubehag og smerte. Men for gepardkillinger og andre dyreunger kan det være direkte årsag til udstødelse af fællesskabet. For killingen Top Cut, som hører til blandt de 5 gepardkillinger, der for nylig kom til verden i Ree Park - Ebeltoft Safari, var moderens accept netop på spil, da en slem flænge skulle behandles af parkens dyrlæge.

- Vi opdagede en flænge i siden på den lille killing, så vi tog hende ud kortvarigt for at sy såret sammen. Men næste dag kunne vi se, at der var opstået betændelse omkring flængen, og derfor var det nødvendigt at tage hende helt ud af flokken for at få sat betændelsen i bero. Vi havde hende ude i 6-7 dage til rekreation, fortæller Julia Schulz, dyrlæge i Ree Park - Ebeltoft Safari.

Lugten er et stort problem, når en unge har været omgivet af og i berøring med mennesker i længere tid. Den fremmede lugt kan betyde, at moren ikke vil kendes ved ungen. Derfor var det også nødvendigt at tænke kreativt i forsøget på at sende Top Cut tilbage til flokken.

- Vi samlede simpelthen urin fra de andre killinger og fra Top Cut selv, og så smurte vi hende ind i blandingen. Mens moren var på stald, satte vi hende så ind i flokken igen. Da moren kom tilbage til flokken, var hendes første reaktion heldigvis at tage fat i nakken på killingen, hive hende væk og slikke hende ren, siger Julia Schulz.

Gepardmoderens varme modtagelse luner da også hos parkens personale, der både glæder sig over, at killingen er tilbage i flokken sammen med sine søskende og at man nu har en metode til at tackle lignende situationer i fremtiden.