Sara Slott Petersen: Det har været den bedste sæson nogensinde

Efter endnu en andenplads ved stor international konkurrence, kan Sara Slott se tilbage på en sæson, der ændrede hækkeløberens liv

Foto: Jewel Samad - Scanpix

Hækkeløber Sara Slott Petersen er netop hjemvendt med endnu en topplacering ved et internationalt stævne. Hun sluttede som nummer to ved Diamond League-finalestævnet i Zürich i 400 meter hæk torsdag aften. En præstation som Sara Slott Petersen er stolt af.

- Det er en af de hårdeste konkurrencer, og det altid at kunne placere sig i toppen, og man ikke har nogle gange, man falder helt igennem, det er fint, siger Sara Slott Petersen.

Det er blot 14 dage siden Sara Slott Petersen sikrede sig sølvmedaljen i 400 meter hæk ved OL i Rio, hvilket anses som den bedste danske kvindelige præstation i atletik ved OL nogensinde. 2016 er uden tvivl et godt år for Sara Slott, der siden sine teenageår har arbejdet mod OL-finalen.

- Det har været et godt år. Jeg har opnået mere end jeg har forventet. Det er uden tvivl noget, jeg ser, som den største sæson jeg nogen sinde har haft, siger Sara Slott-Petersen.

Kendt ansigt
Fredag landede atletikstjernen i atter i Aarhus igen. Og er tilbage i en virkelighed, hvor hun er blevet et kendt ansigt for folk på gaden.

- Der er få, der afbryder en, og nogle enkelte går bare forbi og ønsker tillykke. Så er der ikke mere end det, det er bare hyggeligt. Så bliver man mindet om, at det, man har gjort, har haft betydning for dem, fortæller Sara Slott-Pedersen, der fortæller, at der kun har været enkelte ubehagelige episoder.

Læs også Sara-effekten trak mange til DM i Aarhus

Tidligere på året vandt Sara Slott Petersen guld ved EM i atletik. Men efter OL eksploderede interessen for den kvindelige hækkeløber. 

- OL har en eller anden betydning for folk, siger Sara Slott Petersen.

Fortsætter i 2017
I næste uge venter en konkurrence i Bruxelles, og det vil være det sidste internationale konkurrence i denne sæson. Men Sara Slott Petersen fortæller, at hun også løber igen i 2017.

Men om hun er klar til OL i Tokyo i 2020 er stadig alt for tidligt at spå om. Det kræver opbakning fra både familie og træner.

- Jeg tager to år af gangen. Med alt den rejseaktivitet, så giver det ikke mening at tage beslutningen alene. Det kræver massiv støtte, og det kræver, min træner bliver ved. Når det ikke er hans fuldtidsarbejde, kan jeg ikke forvente det, siger Sara Slott Petersen.

00:45

Da Sara Slott Petersen vendte hjem efter OL i Rio

Luk video