Sara Slott bliver hædret med fornem idrætspris

Den aarhusianske hækkeløber fortsætter sit forrygende år

Foto: Jewel Samad - Scanpix

Den aarhusianske hækkeløber Sara Slott Petersen, der i sommer vandt en OL-medalje, har vundet Kulturministerens Idrætspris for sine præstationer.

- Sara Slott Petersen har formået at skrive idrætshistorie ved at være den første kvinde, der har vundet en EM guldmedalje i atletik, samt været den første danske kvindelige, individuelle atletikudøver siden 1948, der tager en OL-medalje med hjem til Danmark – det fortjener stor anerkendelse og belønning, siger kulturminister, Mette Bock (LA), i en pressemeddelelse. 

Læs også Sølv-Saras træner er nomineret til fornem pris

Sara Slott Petersen vandt ud over OL-medaljen, også en EM-guldmedalje og stod for mange flotte præstationer ved atletikstævnerne Diamond League.

Prisen, som Sara Slott altså løber med i år, bliver hvert år uddelt af kulturministeren og går til en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden.

Der var 12 andre nominerede til prisen. 

01:35

Hækkeløberen Sara Slott Petersen blev fejret til den store sølvmedalje i Aarhus efter hendes historiske præstation i Rio. Sara Slott er den første danske kvindelige løber, der har taget medalje i en individuel OL-finale.

Luk video